Ficatei cu sos de rosii si ardei

de Oana in Ficat, 23 Iul 2011 | 47629 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei de pui
  • o ceapa mare
  • 4-5 catei de usturoi
  • un ardei capia rosu mare
  • 2 rosii
  • 2 linguri ulei
  • cimbru proaspat
  • marar verde
  • busuioc verde
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei cu sos de rosii si ardei:

Ficateii de pui se curata, se spala si se scurg bine. Legumele se curata si se spala. Se maruntesc la robot, separat.

Intr-o cratita cu pereti dubli se incinge uleiul, se adauga ceapa si usturoiul, amestecand continuu. Cand incepe sa scada se adauga ardeiul capia maruntit si jumatate pahar cu apa. Cand incepe sa scada se adauga ficateii, se condimenteaza cu sare si piper, cimbrul si inca jumatate pahar cu apa. Se acopera oala si se lasa sa fiarba inabusit 5 minute, intorcand ficateii pe toate partile. La final se adauga rosiile mixate si se mai lasa sa fiarba putin. Dupa ce se opreste focul se adauga mararul toat fin si putin busuioc proaspat. Ce aromeeee! Se serveste cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei cu sos de rosii si ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Oana 1

25.05.2014, 15:56

27ralu 1

03.06.2014, 23:06

Nu am gatit niciodata ficatei,dar reteta asta sigur o sa o incerc.sper sa imi iasa bine.

Oana 1

04.06.2014, 18:24

Sigur iti iese, garantat

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu sos la tigaie