Ficatei de pui in vin cu legume

de Sylvia in Ficat, 3 Iun 2010 | 2964 vizualizari

 

Va propun pentru azi acest fel de mancare delicios si simplu de realizat.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • 500 grame de ficatei de pui,
  • partea alba de la un praz,
  • un fir de ceapa verde,
  • o jumatate de ardei rosu,
  • sare,
  • piper,
  • o lingurita boia dulce,
  • 100 ml vin alb si o lingura de ulei de masline,
  • o lingurita de amidon alimentar sau Maizena de la Knorr,  o crenguta marar.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui in vin cu legume:

Preparare: spalam si curatam bine ficateii de pui si uscam cu un servet absorbant. Pregatim legumele tocand marunt ceapa verde si prazul si taind feliute subtiri ardeiul rosu.  Intr-un vas punem la incins uleiul si apoi adaugam ficatul de pui. Cand s-a rumenit usor adaugam legumele si condimentam cu sare, piper boia si lasam la foc mic si cu capac pret de cateva minute.

 Stingem apoi cu vin alb  si lasam la foc mic 8-10 minute sa fiarba incet in aburi. Dupa 10 minute mai dregem cu condimente daca trebuie, adaugam o lingurita de maizena sa ingroase putin sosul ( o prefer pentru ca pun direct in vas fara dizolvare prealabila) , adaugam peste o lingura de marar taiat fin si stingem focul.

  Au iesit extraordinar de fragezi si aromati, cu un gust lejer dat de vinul alb. I-am servit cu piure de cartofi puteti sa ii acompaniati cu  ce garnitura doriti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui in vin cu legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

mena29

mena29 1

04.06.2010, 11:29

Sylvia ce bunatate ai tu aici

Sylvia

Sylvia 1

04.06.2010, 21:05

Va servesc cu drag !

ionix

ionix 1

08.06.2010, 12:53

demential! la favorite...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!