Ficatei de pui inabusiti cu sos rece picant si mamaliguta

de Valclaudia in Ficat, 26 Iul 2015 | 1648 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 800 gr. ficat de pui
  • 50 gr. unt sau margarina
  • sare si piper dupa gust
  • malai,apa sare pentru mamaliguta
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii mari, coapte, de gradina
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui inabusiti cu sos rece picant si mamaliguta:

Curatam ficatul si il spalam cu apa rece.

Punem intr-o tigaie untul sau margarina, adaugam apoi ficatul, presaram putin piper proaspat macinat, acoperim tigaia si lasam sa se gateasca inabusit la foc potrivit 20 minute. Indepartam capacul si lasam ficatul sa se prajeasca dupa preferinta.

Pentru mamaliguta punem apa la foc, adaugam sare dupa gust. Cand apa clocoteste tragem oala deoparte, presaram malaiul in ploaie si amestecam energic sa nu se faca cocoloase. Dam din nou oala la foc potrivit, amestecam in continuu pan a obtinem mamaliguta de consistenta dorita.

Pentru sosul rece picant curatam ardeiul, usturoiul, le trecem prin robot.

Adaugam apoi sare dupa gust, rosiile spalate si curatate, verdeata spalata, le mai trecem cateva secunde prin robot si gata sosul rece.

Servim ficateii inabusiti cu mamaliguta calda si sos rece picant. O bunatate!

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui inabusiti cu sos rece picant si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Gicuta69 1

27.07.2015, 07:14

miki_a 1

27.07.2015, 15:43

mihaelar63 1

28.07.2015, 13:52

Ficateii mereu buni

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu vin si usturoi