Ficatei de pui inabusiti cu sos rece picant si mamaliguta

de Valclaudia in Ficat, 26 Iul 2015 | 2606 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 800 gr. ficat de pui
  • 50 gr. unt sau margarina
  • sare si piper dupa gust
  • malai,apa sare pentru mamaliguta
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii mari, coapte, de gradina
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui inabusiti cu sos rece picant si mamaliguta:

Curatam ficatul si il spalam cu apa rece.


Punem intr-o tigaie untul sau margarina, adaugam apoi ficatul, presaram putin piper proaspat macinat, acoperim tigaia si lasam sa se gateasca inabusit la foc potrivit 20 minute. Indepartam capacul si lasam ficatul sa se prajeasca dupa preferinta.


Pentru mamaliguta punem apa la foc, adaugam sare dupa gust. Cand apa clocoteste tragem oala deoparte, presaram malaiul in ploaie si amestecam energic sa nu se faca cocoloase. Dam din nou oala la foc potrivit, amestecam in continuu pan a obtinem mamaliguta de consistenta dorita.


Pentru sosul rece picant curatam ardeiul, usturoiul, le trecem prin robot.


Adaugam apoi sare dupa gust, rosiile spalate si curatate, verdeata spalata, le mai trecem cateva secunde prin robot si gata sosul rece.


Servim ficateii inabusiti cu mamaliguta calda si sos rece picant. O bunatate!


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui inabusiti cu sos rece picant si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Gicuta69 1

27.07.2015, 07:14

miki_a 1

27.07.2015, 15:43

mihaelar63 1

28.07.2015, 13:52

Ficateii mereu buni

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana padurarului
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 21:31

Desert prajitura cu urda si bezea

pe 09.08 la 19:36

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

pe 09.08 la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

pe 09.08 la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Ficăţei de pui pe cartofi la cuptor