Ficatei de pui inabusiti cu sos rece picant si mamaliguta

de Valclaudia in Ficat, 26 Iul 2015 | 3737 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 800 gr. ficat de pui
  • 50 gr. unt sau margarina
  • sare si piper dupa gust
  • malai,apa sare pentru mamaliguta
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii mari, coapte, de gradina
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui inabusiti cu sos rece picant si mamaliguta:

Curatam ficatul si il spalam cu apa rece.

Punem intr-o tigaie untul sau margarina, adaugam apoi ficatul, presaram putin piper proaspat macinat, acoperim tigaia si lasam sa se gateasca inabusit la foc potrivit 20 minute. Indepartam capacul si lasam ficatul sa se prajeasca dupa preferinta.

Pentru mamaliguta punem apa la foc, adaugam sare dupa gust. Cand apa clocoteste tragem oala deoparte, presaram malaiul in ploaie si amestecam energic sa nu se faca cocoloase. Dam din nou oala la foc potrivit, amestecam in continuu pan a obtinem mamaliguta de consistenta dorita.

Pentru sosul rece picant curatam ardeiul, usturoiul, le trecem prin robot.

Adaugam apoi sare dupa gust, rosiile spalate si curatate, verdeata spalata, le mai trecem cateva secunde prin robot si gata sosul rece.

Servim ficateii inabusiti cu mamaliguta calda si sos rece picant. O bunatate!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui inabusiti cu sos rece picant si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu usturoi si smantana