File de salau in crusta de pesmet cu parmezan

de mirela0911 in Salau, 8 Mai 2022 | 5679 vizualizari

 

Cautand pe net retete de preparare a fileului de peste, m-am oprit la acest fel pe care l-am pregatit dupa gustul nostru si care ne-a incantat foarte tare papilele gustative.
Cantitatile sunt aproximative pentru ca am pus dupa ochi, ulterior a trebuit sa mai adaug, dar per total a iesit super bun.

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati file de salau de nil taiate in doua
  • sare, piper pentru condimentat pestele
  • cca 100 g pesmet
  • cca 4 lg parmezan ras
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt piper
  • 1/2 lgt boia dulce afumata
  • 1 lg patrunjel verde tocat
  • 2 lg ulei de masline
  • 4-5 lg pline cu mustar
  • cartofi natur si lamaie pentru servire
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de salau in crusta de pesmet cu parmezan:

Fileul de peste se spala, se sterge cu prosoape absorbante, se taie in jumatati apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa deoparte.

Intr-un bol se pune mustarul si se asaza alaturi o pensula din silicon pentru a o avea la indemana.

Intr-un alt bol mai larg se pune pesmetul, parmezanul, sarea, piperul si patrunjelul tocat. Se combina bine appi se toarna uleiul de masline. Se amesteca pana se obtine o compozitie mai compacta, bine omogenizata.

Se pregateste tava cu hartie de copt si se porneste cuptorul la 180 de grade.

Se ia fiecare bucata de peste, se unge cu mustar cu ajutorul pensulei apoi se tavaleste prin amestecul de pesmet si parmezan. Se asaza pe tava si se trece la urmatoarea bucata de peste pana se fac toate.

Se da tava la cuptorul incins la 180 de grade pentru cca 30 de minute sau pana cand sunt frumos rumenite bucatile de peste.

Intre timp se fierb si cartofii in apa cu sare. Se servesc asezonati cu patrunjel alaturi de fileul de peste si stropiti cu lamaie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de salau in crusta de pesmet cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Panacris 1

12.05.2022, 19:22

Bună idee!

Lau 1

29.05.2022, 09:41

Bogdangradu 1

06.02.2024, 15:55

Ok, nu înțeleg ce faci cu boiaua afumată 🤔

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de salau la cuptor cu ceapa si lamaie