File de vita cu sos de gorgonzola

de Papalapap in Vita, 25 Noi 2014 | 2912 vizualizari

 

O reteta rapidă ca un click, ca un mesaj trimis cu smart phone-ul sau ca o idee genială care te lovește într-o secundă. Și nu numai că e o rețetă-expres, dar te va uimi prin savoarea aromelor combinate. O să vezi exact la ce ne referim, deocamdată crede-ne pe cuvânt Papalapap!

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri de vită (circa 150-180 g fiecare)
  • 100 g de gorgonzola
  • 30 ml de smântână lichidă pentru gătit
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • sare și piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de vita cu sos de gorgonzola:

Pune brânza gorgonzola într-o tigaie fără ulei și mărunțește-o cu ajutorul unei linguri de lemn (1) (dacă vrei, o poți tăia înainte în cubulețe, ca să se topească mai repede). Adaugă apoi și smântâna (2) și lasă totul pe foc mic, până ce brânza se topește și devine cremoasă și omogenă (3).


Între timp, încinge o altă tigaie cu puțin ulei (4) și aruncă un cățel de usturoi strivit (5). Lasă-l doar câteva minute, cât să se rumenească și să-și lase aroma și apoi scoate-l din tigaie (6).Adaugă fileurile de vită și lasă-le cam 3 minute pe fiecare parte, la foc mare (7). Dacă sunt mai groase, poți să le acorzi mai multă atenție. Sărează și piperează (8) (dar nu exagera, fiindcă sosul de gorgonzola e deja foarte sărat) și lasă-le să se odihnească un minut în tigaie, cu focul stins (9). Toarnă un pat de cremă de gorgonzola în farfurie, iar deasupra pune fileul de vită. Poți adăuga și niște frunze de rucola sau salată și câteva roșii cherry.

 

TIPS-URI

1

O variantă care poate înlocui cu succes brânza gorgonzola este crema pe bază de muștar, smântână de gătit, puțin brandy și câțiva stropi de sos Worcester, dată puțin la tigaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de vita cu sos de gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

26.11.2014, 11:00

Ce bine arata!

Ligia Bxl 1

26.11.2014, 11:10

tare bun

elucubratiiculinare 1

26.11.2014, 18:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte basarabene (foioase) de post, cu cartofi, ceapă verde și mărar

de RODIMUR 5

ieri la 22:53

Mamaliguta cu busuioc si parmezan preparata la wok

ieri la 21:36

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la multicooker crock pot express

de Adi 4

ieri la 20:41

Tort de post Excelent

de RODIMUR 5

ieri la 17:23

RETETA RECOMANDATA
Tournedos de vitel cu ceapa