Floricelele Nadinei din foietaj cu mere

de Mihaela11_jo in Prajituri, 6 Feb 2011 | 5684 vizualizari

 

Din momentul cand Nadina a postat aceasta reteta
http://www.bucataras.ro/retete/floricele-din-foietaj-cu-mere-16447.html
abia am asteptat sa am timp sa o fac.
Este mult mai aromata decat cea cu rondele de ananas din compot.
De asemenea este si foarte aspectuoasa.
MULTUMESC NADINA !

 

INGREDIENTE

  • 1  pachet de aluat de foietaj feliat   10/10 cm( pachetul standard contine 10 felii),dar eu le-am luat la oferta :15 felii
  • 5 mere mari
  • zahar
  • zahar pudra
  • scortisoara macinata
  • sucul de la o lamie
  • pentru decor:cirese confiate,coji de portocala confiate, portocale pitice”kumquat”
 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricelele Nadinei din foietaj cu mere:

Se scoate aluatul de foietaj de la congelator si se lasa sa se dezghete suficient pentru a putea fi folosit.

Merele se curate de coaja si samburi I se taie in rondele de cca 1 cm.

Se pune la fiert 1 l de apa cu 2 linguri de zahar si sucul de la o lamaie; cand a inceput sa fiarba se adauga rondelele de mar si se lasa sa dea in 2-3 clocote.

Se scot intr-o strecuratoare pentru a se scurge plusul de lichid.

Patratelele de aluat se presara cu cate o lingura de zahar si ½ lingurita de scortisoara ; se preseaza putin cu sucitorul pentru a se impregna in aluat.

Se taie marginile patratelului de aluat, pastrand cca 1cm la mijloc netaiat pe fiecare latura.

Se usuca daca mai este nevoie o rondea de mar pe hartie de bucatarie si se amplaseaza in mijlocul patratelului de aluat.

Se ridica pe rand cele 4 colturi spre mijlocul patratului de aluat si se lipesc  la mijloc; se obtine astfel o floare , care se aseaza in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt.

Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade 20 de minute sau pana au luat o culoare aurie.

Se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu cate o cireasa confiata, portocala pitica”kumquat” sau coaja de portocala confiata in mijlocul fiecarei flori.

Este o reteta foarte usoara si practica , mai ales cand esti in pana de timp.

TIPS-URI

1

Portocalele pitice"kumquat" sunt originare din Asia de sud , de unde s-au raspandit in Orientul Mijlociu, Grecia , Pakistan,Japonia si Statele Unite.Au forma ovala si sunt de marimea unei masline.Se consuma cu tot cu coaja, care este foarte dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricelele Nadinei din foietaj cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu branza dulce si visine