Floricelele Nadinei din foietaj cu mere

de Mihaela11_jo in Prajituri, 6 Feb 2011 | 3334 vizualizari

 

Din momentul cand Nadina a postat aceasta reteta
http://www.bucataras.ro/retete/floricele-din-foietaj-cu-mere-16447.html
abia am asteptat sa am timp sa o fac.
Este mult mai aromata decat cea cu rondele de ananas din compot.
De asemenea este si foarte aspectuoasa.
MULTUMESC NADINA !

 

INGREDIENTE

  • 1  pachet de aluat de foietaj feliat   10/10 cm( pachetul standard contine 10 felii),dar eu le-am luat la oferta :15 felii
  • 5 mere mari
  • zahar
  • zahar pudra
  • scortisoara macinata
  • sucul de la o lamie
  • pentru decor:cirese confiate,coji de portocala confiate, portocale pitice”kumquat”
 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricelele Nadinei din foietaj cu mere:

Se scoate aluatul de foietaj de la congelator si se lasa sa se dezghete suficient pentru a putea fi folosit.

Merele se curate de coaja si samburi I se taie in rondele de cca 1 cm.

Se pune la fiert 1 l de apa cu 2 linguri de zahar si sucul de la o lamaie; cand a inceput sa fiarba se adauga rondelele de mar si se lasa sa dea in 2-3 clocote.

Se scot intr-o strecuratoare pentru a se scurge plusul de lichid.

Patratelele de aluat se presara cu cate o lingura de zahar si ½ lingurita de scortisoara ; se preseaza putin cu sucitorul pentru a se impregna in aluat.

Se taie marginile patratelului de aluat, pastrand cca 1cm la mijloc netaiat pe fiecare latura.

Se usuca daca mai este nevoie o rondea de mar pe hartie de bucatarie si se amplaseaza in mijlocul patratelului de aluat.

Se ridica pe rand cele 4 colturi spre mijlocul patratului de aluat si se lipesc la mijloc; se obtine astfel o floare , care se aseaza in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt.

Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade 20 de minute sau pana au luat o culoare aurie.

Se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu cate o cireasa confiata, portocala pitica”kumquat” sau coaja de portocala confiata in mijlocul fiecarei flori.

Este o reteta foarte usoara si practica , mai ales cand esti in pana de timp.

 

TIPS-URI

1

Portocalele pitice"kumquat" sunt originare din Asia de sud , de unde s-au raspandit in Orientul Mijlociu, Grecia , Pakistan,Japonia si Statele Unite.Au forma ovala si sunt de marimea unei masline.Se consuma cu tot cu coaja, care este foarte dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricelele Nadinei din foietaj cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mena29 1

07.02.2011, 11:16

vanilla 1

07.02.2011, 14:35

foarte interesant!!!

Mihaela11_jo 1

07.02.2011, 17:28

Mena
Vanilla

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitana