Focaccia de cartofi cu cascaval afumat si carnati

de Laly in Aperitive / Garnituri, 3 Sep 2011 | 5382 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 400 gr faina alba
  • 150 gr cartofi
  • 180 ml apa calduta
  • 30 gr untura
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare

Topping:

  • 250 gr carnati proaspeti
  • 150 gr cascaval afumat
  • 2 crengute de rozmarin
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare si piper negru
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia de cartofi cu cascaval afumat si carnati:

Fierbem cartofii in coaja.Se lasa la racit, apoi se curata si se paseaza.
Punem faina intr-un castron si dam o forma de fantana. Punem in mijlocul ei cartofii pasati. Adaugam untura inmuiata la temperatura camerei, uleiul de masline, un praf de sare si drojdia dizolvata in apa calduta. Framantam pana cand obtinem un aluat moale, neted si omogen. Intindem aluatul cu sucitorul intr-o foaie subtire de circa 1/2 cm,si o punem intr-o tava unsa in prealabil cu un pic de ulei. Acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut circa 45 de minute.

Curatam de pielita si rupem bucatele mici carnatii.Taiem cascavalul afumat cubulete mici.Spalam,zvantam si tocam marunt frunzulitele de rozmarin.

Inclazim cuptorul la 180 de grade. Indepartam folia si punem pe toata suprafata aluatului carnea de la carnati,cascavalul taiat cubulete si rozmarinul tocat. Presaram piper negru rasnit, dupa gust si stropim cu cele 2 linguri de ulei. Punem focaccia in cuptor si coacem circa 25 de minute,apoi o scoatem si o servim fierbinte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia de cartofi cu cascaval afumat si carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

horia 1

04.09.2011, 17:23

arata super!
p.s. iti reamintesc ca maru-i otravit.
felicitari !!!

mamaieelena 1

12.09.2011, 16:44

ce bine arata

Bunica 1

12.09.2011, 16:48

Ce bunaaa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu ciuperci, cașcaval și ceapă caramelizată