Foccacia

de susu in Piine, 24 Mar 2010 | 7498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina boromir
  • 400 ml apa plata calduta
  • 200 gr branza rasa
  • 100 gr cascaval ras
  • 300 gr rosii cherry
  • 25 gr drojdie
  • Busuioc proaspat sau uscat
  • Rozmarin
  • Usturoi
  • oregano
  • Ulei de masline
  • Sare
  • masline      
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foccacia:

Se dizolva drojdia in ½ cantitate de apa calduta cu putina sare si se toarna la mijlocul fainii intr-un castron. Lasi 5 minute si apoi faci coca (cu restul de apa calduta) aducand faina dinspre exterior spre centru. Daca e foarte lipicioasa se umezesc mainile cu putin ulei cald. Se lasa acoperita cu un prosop curat de bucatarie la loc cald sa dospeasca pentru 30 minute.



Se imparte apoi in doua parti egale. Se unge o forma rotunda de pizza cu ulei de masline si se aseaza o parte din aluat intinsa subtire . Se unge pe deasupra cu ulei de masline cu ajutorul unei pensule. Se presara cascaval ras, branza, condimente, etc. Eu am zdrobit in mojar niste frunze de busuioc proaspat si cativa catei de usturoi. Am uns focacia cu usturoi, am pus masline si felii de rosii cherry.



Se mai lasa prêt de  5 minute si apoi se baga la cuptor pentru aproximativ 50 minute. Se scoate si introduce  la cuptor cel de-al doilea blat pregatit in acelasi mod.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foccacia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

susu 1

25.03.2010, 15:40

nadina nu mai am din pacate. arata bine dar n-a iesit nici pe departe cum este cea facuta pe vatra. eu am mancat la l'incontro si la karishma si au fost nemaipomenite. mereu luam cate un cos unele cu usturoi altele cu parmezan si mancam goala.

Michelle 1

25.03.2010, 16:42

Rodie 1

09.10.2010, 15:37

arata foarte fain in poza, sper sa-mi iasa si mie la fel.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lipie (pide)