Lipie (pide)

de Hutzanca in Piine, 3 Oct 2009 | 5561 vizualizari

 

Se serveste impreuna cu orice fel de mancare,in loc de paine obisnuita

 

INGREDIENTE

500 g faina 40 g drojdie proaspata putin zahar 200ml apa calduta 5 lingurite ulei de masline sare chimen sau susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie (pide):

Faina se cerne intr-un castron,facandu-se in mijloc o adancitura in care se pune drojdia,putin zahar si 150 ml apa calduta.Amestecul se presara cu faina,se acopera si se lasa sa se odihneasca 1/2 ora.restul de apa,jumatate din ulei si sarea se adauga la aluat si se framanta bine.Se presara cu faina si se lasa inca 1/2 ora la cald pentru odihna.Cuptorul se incalzeste in prealabil .Se mai framanta o data aluatul,se imparte in doua portii si se formeaza cate o lipie in care se fac cu degetele brazde in lungime si latime sau oblic,in asa felca marginile sa stea un pic ridicate.lipiile se ung cu restul de ulei,se presara chimen sau susan si se lasa 1/4 ora.Se aseaza pe o tava captusita cu hartie pt copt(pergament)si se coc la cuptor circa 20 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie (pide)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (1)

Oana 1

25.10.2009, 12:32

Mmm, ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA