Foi cu crema de ciocolata si nuca

de madi_marin in Prajituri, 6 Oct 2010 | 32065 vizualizari

 

E un deliciu....

 

INGREDIENTE

  • 4 foi :
  • 1 pahar de zahar
  • 100 g margarina Unirea sau Delma
  • 1 ou
  • 4 linguri cu lapte
  • 2 linguri pline cu miere
  • 1 lingurita amoniac
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 150 g nuca macinata
  • faina cat cuprinde
  • Crema :
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 80 g cacao neagra Dr. Oetker
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 pliculete de ness
  • 400 g margarina Unirea sau Delma
  • Ornat :
  •  50 g nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu crema de ciocolata si nuca:

Se prepara intai crema : se pun intr-un vas la foc mic oul si zaharul. Cand aceste din urma s-a topit, se adauga cacaoa, nessul, esenta de rom si margarina taiata in cubulete. se pune vasul din nou pe foc pana ce margarina s-a topit complet. Se da la congelator , dar se mai scoate vasul din cand in cand si se amesteca, iar cand am obtinut o consistenta ferma, se muta la frigider.


Se fac foile : se pun la foc mic oul, zaharul, margarina,laptele, esenta si mierea. Cand toate s-au topit se pune lichidul intr-un castron incapator, se adauga amoniacul , nuca macinata si faina pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini, dar nu foarte tare. Se imparte in 4 si se coc foi pe fundul tavii ( 25/35 cm) uns cu margarina. Se dau la racit.


Se monteaza prajitura punand straturi alternative de foi si crema. Pe foaia de deasupra se intinde un strat subtire de crema si se presara nuca macinata. Se lasa la temperatura camerei, in tava acoperita cu folie de plastic pana a doua zi cand se poate taia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu crema de ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

sebirizescu 1

20.12.2012, 20:10

Pushaa 1

16.12.2013, 13:17

reisnaor_2006 1

22.12.2014, 10:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Baclava