FOIETAJ CU CIRESE SI CREMA DE VANILIE

de Roda in Prajituri, 7 Iun 2009 | 12425 vizualizari

 

Sa profitam de cirese la maximum!

 

INGREDIENTE

  • 400g.aluat de foietaj(din comert),
  • 2,5dl. lapte,
  • 1/2 pachet budinca de vanilie,
  • 80g.zahar,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 paharel lichior de cirese,
  • 400g.cirese coapte+2 linguri lichior de cirese pentru a le stropi,
  • 1 lingurita scortisoara macinata,
  • ou  pentru uns prajitura,
  • hartie de copt;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FOIETAJ CU CIRESE SI CREMA DE VANILIE:

(12 bucati/80')


1.Praful de budinca se amesteca cu putin lapte rece;restul de lapte se pune la fiert si , cand fierbe, se adauga praful de budinca dizolvat ,se adauga galbenusurile si lichiorul.Se lasa sa se raceasca , apoi se trece prin sita pentru a fi foarte fina crema.


2.Ciresele se spala, se curata de codite si se scot samburii.Se stropesc cu lichior de cirese, se presara scortisoara si se lasa la rece.


3.Se preincalzeste cuptorul la 200*C.Se captuseste o tava cu hartie de copt ;aluatul de foietaj se dezgheata potrivit instructiunilor de pe pachet Se presara faina pe planseta si se pune o foaie de aluat si se intinde pana la latimea de 20 cm.Se taie o fasie de 14 cm.latime si doua fasii de 2cm. latime si 2 fasii de 1cm. latime..Foaia de 14 cm. se pune in tava ,se inteapa in mai multe locuri cu o furculita ,se ung marginile tavii cu galbenus de ou si se aseaza cele doua fasii de 2 cm. de o parte si de alta a tavii.Se ung cu ou batut si pe fiecare fasie de 2 cm. se aseaza cate o fasie de 1 cm. latime.Se pune tava la cald pentru 30 de minute.


4.Crema de budinca se pune peste aluat , intre cele 2 fasii ,peste care se aseaza simetric ciresele .Se lasa la cald 20 de minute, apoi se coace 30 de minute , in cuptor preincalzit pana se rumeneste.Se taie cand prajitura este rece complet.Se armonizeaza perfect cu o sampanie rose .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "FOIETAJ CU CIRESE SI CREMA DE VANILIE" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

elena1988 1

19.01.2011, 12:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv placinta cu branza de vaci
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Cuburi cu lapte