FOIETAJ CU CIRESE SI CREMA DE VANILIE

de Roda in Prajituri, 7 Iun 2009 | 11026 vizualizari

 

Sa profitam de cirese la maximum!

 

INGREDIENTE

  • 400g.aluat de foietaj(din comert),
  • 2,5dl. lapte,
  • 1/2 pachet budinca de vanilie,
  • 80g.zahar,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 paharel lichior de cirese,
  • 400g.cirese coapte+2 linguri lichior de cirese pentru a le stropi,
  • 1 lingurita scortisoara macinata,
  • ou  pentru uns prajitura,
  • hartie de copt;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FOIETAJ CU CIRESE SI CREMA DE VANILIE:

(12 bucati/80')

1.Praful de budinca se amesteca cu putin lapte rece;restul de lapte se pune la fiert si , cand fierbe, se adauga praful de budinca dizolvat ,se adauga galbenusurile si lichiorul.Se lasa sa se raceasca , apoi se trece prin sita pentru a fi foarte fina crema.

2.Ciresele se spala, se curata de codite si se scot samburii.Se stropesc cu lichior de cirese, se presara scortisoara si se lasa la rece.

3.Se preincalzeste cuptorul la 200*C.Se captuseste o tava cu hartie de copt ;aluatul de foietaj se dezgheata potrivit instructiunilor de pe pachet Se presara faina pe planseta si se pune o foaie de aluat si se intinde pana la latimea de 20 cm.Se taie o fasie de 14 cm.latime si doua fasii de 2cm. latime si 2 fasii de 1cm. latime..Foaia de 14 cm. se pune in tava ,se inteapa in mai multe locuri cu o furculita ,se ung marginile tavii cu galbenus de ou si se aseaza cele doua fasii de 2 cm. de o parte si de alta a tavii.Se ung cu ou batut si pe fiecare fasie de 2 cm. se aseaza cate o fasie de 1 cm. latime.Se pune tava la cald pentru 30 de minute.

4.Crema de budinca se pune peste aluat , intre cele 2 fasii ,peste care se aseaza simetric ciresele .Se lasa la cald 20 de minute, apoi se coace  30 de minute , in cuptor preincalzit pana se rumeneste.Se taie cand prajitura este rece complet.Se armonizeaza perfect cu o sampanie rose .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "FOIETAJ CU CIRESE SI CREMA DE VANILIE" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

elena1988 1

19.01.2011, 12:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se toaca verdeturile
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!