Foietaj cu gem de gutui

de mirela0911 in Prajituri, 4 Oct 2015 | 10062 vizualizari

 

Un desert rapid, aromat si perfect, un "pachetel vesel", bun de dus la birou sau la școală!

 

INGREDIENTE

  • aluat foetaj
  • 8 gutui
  • 3 lg zeama de lamaie
  • 3 lg zahar
  • 100 ml apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou pt uns
  • zahar brun
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu gem de gutui:

Se spala bine gutuile de puf, apoi se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Int-o ola cu fundul dublu se pune gutuile razalite impreuna cu zeama de lamaie, zaharul si apa la foc potrivit si se lasa sa fiarba, punand capacul peste oala. Din cand in cand se mai amesteca, eventual se mai completeaza cu apa daca e nevoie. Se fierbe pana ce gutuile s-au inmuiat bine. Se da deoparte, se adauga zaharul vanilat, se amesteca bine apoi se lasa sa se raceasca.

Aluatul de foetaj se intinde bine pe masa de lucru si se taie in patratele. Pe fiecare patratica se pune o lingurita buna din gemul obtinut, se impatura in doua iar deasupra se fac trei crestaturi cu un cutit bine ascutit.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batul bine iar deasupra se presara putin zahar brun. Se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade si se lasa aproximativ 20-25 minute (pana se inrosesc frumos deasupra). Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca apoi se servesc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate adauga in gemul de gutui cateva stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mirela0911 1

05.10.2015, 09:03

Vă mulțumesc!

Gherca Daniela 1

05.10.2015, 10:21

tare bun!

anca_rm 1

06.10.2015, 08:45

aromat , perfecte la cafea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu crema de vanilie