Negrese

de Anamaria Cook in Prajituri, 3 Mar 2012 | 3125 vizualizari

 

Negresele au fost si vor ramane intotdeauna preferatele mele. Ocupa un loc special in inima mea deoarece mi le facea bunica mereu cand ma duceam in vizita.

 

INGREDIENTE

  • 250g zahar
  • o cana lapte
  • 3 linguri de cacao
  • 200g unt
  • 200g faina
  • 5 oua
  • esenta de vanilie(sau rom)
  • praf de copt(o lingurita)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negrese:

Se fierbe in bain-marie pentru a nu se prinde laptele(intr-un bol termorezistent sau o cratita se pun ingredientele se aseaza intr-un vas mai mare cu putina apa si se pune la foc mic) laptele zaharul si cacaua amestecand mereu pana se dizolva zaharul. Se lasa sa se raceasca, dar nu de tot, il vreti putin caldut cat sa se poata topi untul.


Se separa ouale si amestecati galbenusurile cu untul unul cate unul, pana capata consistenta maionezei.


Intr-un bol separat puneti 3/4 din laptele racit si amestecati cu crema de unt.


Cand untul sa topit adaugati faina cu praful de copt si mixati bine pana se obtine o compozitie omogena.


Separat se bat albusurile spuma.


Se toarna albusurile peste crema de cacao si se amesteca usor, cu o spatula de jos in sus sa nu pierdem bulele de aer din albusuri.

Cand crema este gata se ia un vas termorezistent si se tapeteaza cu putin unt si faina.


Apoi se toarna compozitia in vasul tapetat.


Se pune la cuptor la foc potrivit (180C/gaz 4) pentru 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii (se inteapa cu o scobitoare in mijloc si daca nu ramane nimic lipit de ea atunci este gata). Se unge cu restul de crema de cacao. Eu cateodata folosesc ciocolata topita.


Se portioneaza in cuburi de orice marime doriti.


Acum tot ce va ramane de facut este sa va asezati confortabil si sa savurati prajitura.


POFTA BUNA!!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negrese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (13)

Anamaria Cook 1

05.03.2012, 22:16

multumesc

sabinacasapciuc 1

01.04.2012, 11:31

Foarte gustoasa am incercat-o si a meritat. multumesc

Anamaria Cook 1

01.04.2012, 15:23

Multumesc mult Sabina, ma bucur ca ti-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!