Branzoici

de anca_rm in Prajituri, 5 Aug 2014 | 8675 vizualizari

 

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in cuptorul acela mare ars cu lemne .Toata curtea se umplea de mirosul dulce. Mi-e tare dor de acele vremuri ...
Sambata aveam branza de vaci si am rugat-o pe mama mea sa faca aluatul pe care il facea bunica , dar pana la urma l-am facut eu . Mama m-a asista si m-a indrumat doar pentru ca nu prea poate framanta , o doare foarte tare mana . Au iesit bune , dar parca nu la fel de bune precum cele ale bunici .

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat
  • 1 kg faina
  • 10 gr drojdie
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • coaja razuita de la o lamaie
  • zeama din jumate de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • -250 ml lapte
  • un praf de sare
  • Pt umplutura:
  • 750 gr branza dulce de vaci
  • 3 oua
  • 200 gr zahar pudra (sau mai mult )
  • 1-2 linguri de gris
  • stafide (optional)
  • coaja de lamaie
  • esenta rom
  • Extra :
  • 1ou
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici:

Faina o cernem si o asezam intr-un vas .

Laptele il incalzim putin, punem un pic de sare, zaharul , drojdia si o lingura de faina si amestecam . Lasam acoperit cu un prosop cam 10 minute.

In faina cernuta facem o groapa in mijloc , razuim coaja de la lamaie, stoarcem si zeama , punem galbenusurile, uleiul si le amestecam acolo , aducand putina  faina. Turnam si laptele si incepem sa framantam cu mainile sau se poate framanta cu robotul .  In functie de faina e care o folositi, se poate sa mai trebuiasca adaugata apa . Trebuie sa aveti un aluat ca de cozonac ,nelipicios si pufos.

Framantam cam 15 minute , acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa se odihneasca si sa creasca cam o jumate de ora , la loc caldut .

Pana atunci pregatim umplutura : branza de vaci o zdrobim cu furculita sau cu mixerul, adaugam ouale , zaharul , coaja de lamaie, esenta de rom si amestecam bine . Gustati sa vedeti daca mai trebuie zahar. Daca branza este moale adaugati 1-2 linguri de gris .Daca doriti puteti adauga 50 gr stafide inmuiate in esenta de rom .  

Pregatim o tava si incalzim cuptorul .

Scoatem aluatul din vas pe masa de lucru presarata cu faina . Intindem o foaie nu foarte subtire (cam 0.5cm grosime) , taiem patratele 10x10 (nu are nimic daca mai sunt si colturi , oricum le vom putea strange) . Pe fiecare bucata de aluat punem cate o lingura de branza  . Strangem colturile , ca si cum am ridica ceva de toate colturile , strangem si sucim . Apasati bine aluatul si aveti grija sa nu ramana nici un pic de branza neacoperita cu aluat . Asezati in tava fiecare bucata cu colturile in jos . 

TIPS-URI

1

se pot face in orice forma doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

anca_rm 1

05.08.2014, 13:53

dau Cleme si la pachet

Rocsi 1

05.08.2014, 20:58

Cat de bune pot fi!

Panacris 1

13.08.2014, 16:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoici