Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Varza se taie marunt si se pune la calit cu uleiul si sare . Cand este gata se adauga piper dupa gust si se pune la racit .
Urda se amesteca bine cu ouale , zaharul , zaharul vanilat , coaja de lamaie si mararul .
Branza sarata se razuieste intr-un bol.
Aluat :Prima data se face maiaua : Intr-un bol se pune drojdia cu 2 ling. zahar si 100 ml lapte caldut si se lasa vreo 15 min la dospit , la loc caldut .
Intr-un castron incapator se cerne faina si se amesteca cu sarea , se face un gol in mijloc si se pun acolo ouale , 400 ml lapte caldut , restul de zahar ,margarina topita (sa nu fie fierbinte ) , uleiul si maiaua , se amesteca bine in mijloc sa se bata putin ouale si apoi incepem sa incorporam incet din faina de pe margini cu o lingura. Cand nu se mai poate amesteca cu lingura se incepe framantatul cu mainile . Trebuie sa fie un aluat nu foarte tare si sa nu se lipeasca de maini , daca mai este nevoie se mai pune putin lapte caldut ( in cazul in care e mai tare ) sau faina ( in cazul in care e prea moale si se lipeste ) . Se framanta bine , sa iasa un aluat aerat. Apoi se lasa la dospit , la loc caldut , 1-2 ore .
Dupa ce a dospit , se i-a cate o bucata din aluat , se intinde , se taie din el patrate ( cat de mari doriti ) , se pune in mijloc umplutura , si se impatura in colturi ( colturi opuse ) . Se pun in tava , pe hartie de copt si se mai lasa putin la dospit ( 15-20 min ) , apoi se ung cu ou batut si se dau la cuptor la 180 grade , cca 20-25 min , in functie de cum se inrosesc .
1
Daca nu faceti cu umplutura sarata , mai puteti pune in aluat inca 2-3 ling. zahar si coaja rasa de lamaie !
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult