Prajitura cu biscuiti

de adasev12 in Prajituri, 30 Iun 2013 | 6769 vizualizari

 

buna si repede de facut...

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti simpli
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 100 g ciocolata menaj
  • un plic de ness
  • sirop:
  • 200 ml apa,
  • 3 lg zahar,
  • 1 plic de ness
  • glazura:
  • 50g ciocolata menaj,
  • 3 lg lapte
  • decor:
  • 50 ml frisca lichida,
  • o portocala,
  • frunze de menta

Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti:

Punem intr-un vas ciocolata cu 200 ml frisca si topim ciocolata la microunde sau pe foc mic, amestecam bine sa se omogenizeze si dam la rece. Un plic de ness il dizolvam cu o lingura de apa si il turnam peste, apoi mixam foarte bine pana obtinem crema consistenta.

Facem siropul din apa si zahar puse la foc pana se topeste zaharul, apoi adaugam si un plic de ness. Lasam sa se racoreasca.

Trecem biscuitii prin sirop bine, apoi incepem sa montam prajiturelele...cate 6 biscuiti pentru o bucata. Deasupra fiecareia punem cate o lingura de glazura, obtinuta din topirea a 50 g ciocolata cu cele 3 linguri de lapte.

Batem bine 50 g frisca si punem peste glazura cate o lingura de frisca, o felie de portocala si mai ornam cu coaja de portocala si frunze de menta.

TIPS-URI

1

biscuitii inlocuiesc cu succes blatul de tort cand te grabesti...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 20:22

Desert banana coffee brownie

pe 26.10 la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

pe 26.10 la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata