Prajitura cu biscuiti

de adasev12 in Prajituri, 30 Iun 2013 | 5199 vizualizari

 

buna si repede de facut...

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti simpli
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 100 g ciocolata menaj
  • un plic de ness
  • sirop:
  • 200 ml apa,
  • 3 lg zahar,
  • 1 plic de ness
  • glazura:
  • 50g ciocolata menaj,
  • 3 lg lapte
  • decor:
  • 50 ml frisca lichida,
  • o portocala,
  • frunze de menta

Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti:

Punem intr-un vas ciocolata cu 200 ml frisca si topim ciocolata la microunde sau pe foc mic, amestecam bine sa se omogenizeze si dam la rece. Un plic de ness il dizolvam cu o lingura de apa si il turnam peste, apoi mixam foarte bine pana obtinem crema consistenta.


Facem siropul din apa si zahar puse la foc pana se topeste zaharul, apoi adaugam si un plic de ness. Lasam sa se racoreasca.


Trecem biscuitii prin sirop bine, apoi incepem sa montam prajiturelele...cate 6 biscuiti pentru o bucata. Deasupra fiecareia punem cate o lingura de glazura, obtinuta din topirea a 50 g ciocolata cu cele 3 linguri de lapte.


Batem bine 50 g frisca si punem peste glazura cate o lingura de frisca, o felie de portocala si mai ornam cu coaja de portocala si frunze de menta.

 

TIPS-URI

1

biscuitii inlocuiesc cu succes blatul de tort cand te grabesti...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Ligia Bxl 1

30.06.2013, 21:48

bun

Alexandra Elena 1

30.06.2013, 21:52

ce bine arata

Sim0na 1

01.07.2013, 14:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu migdale si crema aromata