Guguluf cu sos de ciocolata

de alilianaa in Prajituri, 10 Mai 2013 | 2924 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 5 linguri faina secara integrala
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa
  • un praf de sare
  • razatura de portocala
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • un praf de copt
  • 30 ml frisca lichida
  • o jumatate tableta ciocolata
  • crema de ciocolata -din comert
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu sos de ciocolata:

Albusurile au fost separate de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma cu 30 ml apa si un praf de sare, dupa care am adaugat pe rand lingura cu lingura, zaharul. Prin mixare a rezultat o bezea. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul si le-am adaugat albusurilor. Le-am mixat bine. Am adaugat zaharul vanilat, coaja rasa de portocala, esenta de rom, am mixat.


Am scos telurile si cu o lingura de lemn, amestecand de jos in sus, am adaugat faina de secara, lingura cu lingura incorporand-o pe rand. Am adaugat praful de copt.


Am uns bine forma de copt, am pus aluatul. Pe aluat am aplicat crema de ciocolata. Am pus la cuptor pentru 40 minute la foc potrivit.


Sosul de ciocolata: frisca lichida a fost pusa pe foc impreuna cu ciocolata. Am lasat pe foc pana s-a incalzit bine, dupa care am amestecat cu telul. Sosul l-am pus peste prajitura (o parte fiind absorbita de aceasta) si pe margini.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

faina de secara da o consistenta mai bogata prajiturii si are mai putine calorii:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

alilianaa 1

11.05.2013, 07:30

Multumesc Dia!

Merisor 1

11.05.2013, 13:48

Ce bun, nici nu vazusem reteta asta

alilianaa 1

11.05.2013, 14:35

Nu-i problema, Meri! Multumesc frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert salam de biscuiti de post
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu fructe de padure si gem de mure