Guguluf cu sos de ciocolata

de alilianaa in Prajituri, 10 Mai 2013 | 1843 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 5 linguri faina secara integrala
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa
  • un praf de sare
  • razatura de portocala
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • un praf de copt
  • 30 ml frisca lichida
  • o jumatate tableta ciocolata
  • crema de ciocolata -din comert
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu sos de ciocolata:

Albusurile au fost separate de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma cu 30 ml apa si un praf de sare, dupa care am adaugat pe rand lingura cu lingura, zaharul. Prin mixare a rezultat o bezea. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul si le-am adaugat albusurilor. Le-am mixat bine. Am adaugat zaharul vanilat, coaja rasa de portocala, esenta de rom, am mixat.


Am scos telurile si cu o lingura de lemn, amestecand de jos in sus, am adaugat faina de secara, lingura cu lingura incorporand-o pe rand. Am adaugat praful de copt.


Am uns bine forma de copt, am pus aluatul. Pe aluat am aplicat crema de ciocolata. Am pus la cuptor pentru 40 minute la foc potrivit.


Sosul de ciocolata: frisca lichida a fost pusa pe foc impreuna cu ciocolata. Am lasat pe foc pana s-a incalzit bine, dupa care am amestecat cu telul. Sosul l-am pus peste prajitura (o parte fiind absorbita de aceasta) si pe margini.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

faina de secara da o consistenta mai bogata prajiturii si are mai putine calorii:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

alilianaa 1

11.05.2013, 07:30

Multumesc Dia!

merisor 1

11.05.2013, 13:48

Ce bun, nici nu vazusem reteta asta

alilianaa 1

11.05.2013, 14:35

Nu-i problema, Meri! Multumesc frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Gugelhupf