Tort cu nuca si cafea

de T I M E A in Prajituri, 4 Iul 2012 | 5076 vizualizari

 

E tortul cu care ma laudam acum o saptamana ca l-am facut cu ocazia zilelor de nastere a parintilor mei.
Am ales o combinatie ce stiam ca le e pe plac: nuca si cafea.
Si l-am impodobit cu frumoase flori de floare soarelui de care tatal meu e tare mandru!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 4 oua
  • - 8 linguri zahar
  • - 6 linguri faina
  • - 6 linguri nuca macinata
  • - 2 lingurite cu varf cacao
  • - 4 linguri apa
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - un varf de sare
  • Pentru crema:
  • - 250 gr unt nesarat de 85%grasime
  • - 125 gr zahar pudra
  • - 2 lingurite cacao
  • - 2 lingurite cafea nes dizolvate intr-o lingura de apa calda si lasata la racit
  • - 2 lingurite cappuccino
  • - 2 esente rom Dr. Oetker
  • Pentru sirop:
  • - 100 ml cafea slaba indulcita
  • Pentru glazura:
  • - 100 gr ciocolata neagra
  • - 50 gr unt
  • Si nuca macinata pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si cafea:

Pregatim blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare cu mixerul la treapa cea mai mare. Adaugam pe rand apoi zaharul, galbenusurile si apa, mixand dupa fiecare adaugare de ingredient. Faina amestecata cu cacaoa si praful de copt le incorporam folosind o spatula. La final adaugam si nuca folosind tot spatula. Turnam in tava rotunda tapetata cu hartie de copt (de 26 cm in cazul meu) si dam la cuptorul preincalzi la foc potrivit timp de 30-35 min. Scoatem din cuptor si lasam la racit.


Pentru crema: mixam bine untul cu zaharul pudra pana se topeste zaharul. Adaugam pe rand restul ingredientelor: cacaoa, cappuccino, cafeaua nes si cele 2 esente de rom. Mixam bine pana obtinem o crema super cremoasa.


Blatul racit il taiem in trei. Insiropam usor fiecare foaie pe rand si ungem cu crema fiecare foaie.


Lasam crema si pentru a imbraca tortul.


Nivelam frumos apoi presaram nuca deasupra si de jur imprejur.


Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu untul.


Ornam dupa pofta inimii lasand sa curga glazura si pe margini.


Ce ziceti a iesit un tort frumos? De gustos va asigur eu ca fost foarte gustos!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

T I M E A 1

06.07.2012, 19:33

nu e chiar asa multa cafea intr-o feliuta ... dar ma bucur ca iti place

alba_zori 1

14.02.2013, 17:26

Draguta cred ca acesta este tortul tau cel mai frumos si inimos,poate si pentru ca a fost facut pentru mama ta,dar sper sa mai faci asa ceva,te pup

T I M E A 1

14.02.2013, 18:03

Alba-zori asa e, am sa le fac cu drag in fiecare an

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cuburi "Kinder Pingui"