Rulada cu ciocolata si cirese

de Alina26 in Prajituri, 8 Iun 2013 | 3364 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 60g faina
  • 15g amidon de cartofi alimentar
  • 90g zahar
  • 3 oua
  • coaja de la o 1/2 de lamaie
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • un varf de cutit de sare

Crema de ciocolata:

  • 4 oua
  • 400 ml lapte
  • 150g zahar
  • 1 esent de vanilie
  • 4 lg amidon alimentar
  • 100g ciocolata amaruie
  • 200g cirese (curatate de samburi)
  • 50g cipsuri de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata si cirese:

Pregatim crema:


1.Punem laptele le inclzit cu esenta de vanilie.Frecam zaharul cu galbenusurile,pana devine cremos,adaugam amidonul si treptat,treptat laptele cald mestecand cu un tel.


2.Punem compozitia obtinuta inapoi la foc mic,continuand sa mestecam pana se ingroasa.Luam de pe foc.Maruntim ciocolata si o adaugam peste crema si mestecam.Lasam sa se raceasca.


Pregatim blatul:


1.Batem galbenusurile cu zaharul,coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat,pana cand devine alb si cremos.Adaugam faina si amidonul,cernut,si continuam sa batem.


2.Batem albusurile cu putina sare si adaugam la compozitia obtinuta mestecand de jos in sus.


3.Incalziti cuptorul la 170°.Intindeti blatul intr-o tava de cuptor cu hartie de copt si dati la cuptor timp de 10-15 minute.


Montarea:


Cand ati scos blatul din cuptor,intindeti repede crema,adaugati ciresele si cipsurile de ciocolata,si cu ajutorul hartiei de copt incepeti sa rulati.


Lasati asa pana se raceste.


Ornati dupa placul fiecaruia.Eu l-am ornat cu frisca batuta si cirese.


Pofta buna!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Alina26 1

10.06.2013, 15:43

ms mult!!!

mihaelar63 1

10.06.2013, 23:21

Si delicioasa si aspectuasa

Alina26 1

11.06.2013, 10:07

multumesc!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Buche de Noel