Rulada cu ciocolata si cirese

de Alina26 in Prajituri, 8 Iun 2013 | 5184 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 60g faina
  • 15g amidon de cartofi alimentar
  • 90g zahar
  • 3 oua
  • coaja de la o 1/2 de lamaie
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • un varf de cutit de sare

Crema de ciocolata:

  • 4 oua
  • 400 ml lapte
  • 150g zahar
  • 1 esent de vanilie
  • 4 lg amidon alimentar
  • 100g ciocolata amaruie
  • 200g cirese (curatate de samburi)
  • 50g cipsuri de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata si cirese:

Pregatim crema:

1.Punem laptele le inclzit cu esenta de vanilie.Frecam zaharul cu galbenusurile,pana devine cremos,adaugam amidonul si treptat,treptat laptele cald mestecand cu un tel.

2.Punem compozitia obtinuta inapoi la foc mic,continuand sa mestecam pana se ingroasa.Luam de pe foc.Maruntim ciocolata si o adaugam peste crema si mestecam.Lasam sa se raceasca.

Pregatim blatul: 

1.Batem galbenusurile cu zaharul,coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat,pana cand devine alb si cremos.Adaugam faina si amidonul,cernut,si continuam sa batem.

2.Batem albusurile cu putina sare si adaugam la compozitia obtinuta mestecand de jos in sus.

3.Incalziti cuptorul la 170°.Intindeti blatul intr-o tava de cuptor cu hartie  de copt si dati la cuptor timp de 10-15 minute.

Montarea: 

Cand ati scos blatul din cuptor,intindeti repede crema,adaugati ciresele si cipsurile de ciocolata,si cu ajutorul hartiei de copt incepeti sa rulati.

Lasati asa pana se raceste.

Ornati dupa placul fiecaruia.Eu l-am ornat cu frisca batuta si cirese.

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata si cirese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini rulade