Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Cand am pofta de ceva dulce, bun si rapid, apelez intotdeauna la cartea Sandei Marin. Acolo gasesc mereu o multime de retete usoare si super delicioase, pe care eu intotdeauna le adaptez la ceea ce am in frigider :)
E o prajitura ce merge facuta cu visine proaspete, congelate, din compot sau visinata!
Am scos samburii visinelor, le-am scurs, apoi am pus peste ele 50 g zahar si le-am lasat din nou la scurs. Daca sunt congelate le lasam usor sa se dezghete.
Am batut albusurile spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile le-am frecat cu 150 g zahar pana au devenit o crema consistenta. Am adaugat zaharul vanilat si esenta.
Intr-un bol mai mare am amestecat galbenusurile facute crema cu albusurile batute spuma, praful de copt, 100 g pesmet si 50 g faina. Am omogenizat bine compozitia.
Pentru copt am folosit o tava de chec. Am tapetat-o cu hartie de copt, am pus in ea compozitia de prajitura, apoi am adaugat visinele amestecate cu 2-3 linguri de pesmet.
Am pus tava la cuptor la foc mic 25 de minute. Verificati cu o scobitoare daca este gata prajitura.
Cand a fost gata, am scos tava din cuptor, am lasat cateva minute sa se raceasca, apoi am scos prajitura din forma si am intors-o invers, cu visinele deasupra.
Am taiat-o felii si am servit cu inghetata cremoasa deasupra :)
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult