Reteta de desert cu nuca si ciocolata

de Constelatialeu in Prajituri, 22 Ian 2023 | 3495 vizualizari

 

Maine nu-i poimaine si vine Sf. Clement peste mine, asa ca am incercat sa ma mobilizez. Ploaia asta trage la lene cat Madagascarul, mi-a iesit ce mi-a iesit sau ce am vrut, inca nu sunt sigura 100% care varianta e cea reala. Sa ma apuc de scris, ca iar uit ce am facut :))))))))))))))))))))
Pentru Reteta de desert cu nuca si ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, cacao, ulei, nuca, ciocolata, smantana, unt, lapte, fondant.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de desert cu nuca si ciocolata
  • Tava de chec cu pereti detasabili 30/12/ 7 cm
  • Blat
  • 5 oua medii
  • 5 linguri zahar tos
  • 2 linguri faina - nu varfuite
  • 1 lingura cacao - nu varfuita
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri nuca macinata - linguri varfuite
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 2-3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • Crema
  • 150 g ciocolata neagra Callebaut
  • 225 ml smantana pentru frisca 36% grasime
  • 25 g unt cu 82% grasime
  • 25 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 2 linguri lichior Irish Cream
  • 100 g nuca prajita si macinata
  • Glazura
  • fondant + 4 bomboane trufe
  • Decor
  • 275 ml smantana pt frisca cu 36 % grasime
  • 2 lingurite zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de desert cu nuca si ciocolata:

Iata cum se prepara Reteta de desert cu nuca si ciocolata

Blat : Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Separat am amestecat galbenusurile cu un praf de sare, lingurita de zahar vanilat si uleiul, am mixat cca 3-4 min. Am incorporat in albusuri amestecul de galbenusuri, cu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat, cacao, faina si nuca, tot cu miscari lente de jos in sus. Am tapetata tava cu hartie de copt si am turnat amestecul in tava. Am preincalzit cuptorul la 180 grade si am bagat tava la copt. Am facut testul scobitorii, degeaba va spun cat am tinut la cuptor, difera de la cuptor la cuptor timpul de coacere. Al meu e si un pic diliu, cuptorul , cum o dau tot imi arde un pic baza blatului.Dupa ce a trecut testul scobitorii am scos din cuptor blatul si l-am lasat sa se raceasca bine.

Sirop : Apa si zaharul le-am pus la fiert, am lasat sa dea in cateva clocote, apoi am stins focul si am adaugat esenta de vanilie. Am lasat sa s eraceasca bine.

Crema : Mai intai am mixat 225 ml smantana pana am obtinut o frisca ferma, nu am adaugat zahar. Intr-un castron de inox am pus ciocolata cu untul si laptele, ama sezat castronul pe baie de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida. Am lasat-o sa se raceasca bine, apoi am incorporat frisca. La final am adaugat nuca macinata si lichiorul.

Asamblare : Blatul racit l-am sectionat in doua parti aproximativ egale, am insiropat bine ambele parti, am intins jumatate din crema pe prima parte de blat, am asezat al doilea blat si am intins restul de crema. Am lasat sa se odihneasca cat timp am pregatit fondantul cu bomboanele trufa

Glazura : Intr-un castron de inox am pus bomboanele faramitate si bucatele de fondant, am adaugat 2 lingurite de sirop, am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat continuu pana ce am obtinut un amestec omogen.

Glazura obtinuta am turnat-o asa calda si lichida peste prajitura. Am dat prajitura la rece pana a doua zi, a doua zi am ornat-o cu frisca obtinuta din smantana si zaharul vanilat. Gata si prajitura, sa avem pofta !

Vezi si reteta de Prajitura cu crema de cafea.

TIPS-URI

1

Se sectioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de desert cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rigo Iancsi