Paleuri cu crema de ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 25 Dec 2014 | 16488 vizualizari

 

Dragilor, din suflet va urez sa aveti un Craciun fericit! Sa fiti sanatosi, sa va bucurati de fiecare clipa petrecuta alaturi de cei dragi si sa aveti parte de bucurii!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr unt
  • 4 oua
  • 200 gr zahar pudra
  • 300 gr faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata (eu am amaruie cu cea cu lapte)
  • 70 gr ciocolata + 40 ml frisca lichida, pentru decor
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paleuri cu crema de ciocolata:

Incepem cu pregatirea cremei:

Rupem ciocolata intr-un bol de inox, adaugam frisca lichida. Le punem pe baie de aburi, amestecam continuu, pana ciocolata se topeste. O dam la frigider 3-4 ore sau chiar peste noapte. Dupa acest timp o mixam pana obtinem o spuma.

Aluatul:

Untul (de la temperatura camerei) il mixam cu zaharul pudra. Incorporam ouale unul cate unul si esenta de vanilie. La final adaugam faina, treptat. Vom obtine o compozitie cremoasa. Tapetam cu hartie de copt o tava. Intr-un pos punem aluat, formam gramajoare mici in tava, dar cu spatiu intre ele. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute. Cand marginile sunt putin aurii ele sunt gata. Le scoatem intr-un bol si le lasam sa se raceasca. Procedam la fel pana terminam toata compozitia.

Dupa ce s-au racit, lipim cate doua, punand putina crema de ciocolata. Topim pe baie de aburi ciocolata cu frisca si cu ajutorul unei seringi de decorat (sau cu o lingurita) decoram paleurile. Le lasam la temperatura camerei pana se intareste glazura, apoi le dam la rece.

Pofta buna!

Ina multumesc mult pentru reteta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paleuri cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert paleuri cu ciocolata