Deliciu cu dovleac

de adnia in Prajituri, 12 Noi 2013 | 3940 vizualizari

 

Stiti cat de buna prietena sunt eu cu dovleacul…si el cu mine. Si pentru ca ne intelegem atat de bine, toamna asta se pare ca toti dovlecii au venit la mine…si maaare mi-a fost bucuria sa-i vad cum se aduna si se randuiesc frumos in bucatarioara mea din varf de munte!

Si sa nu uitam, totusi, de ce iubim atat de mult dovleacul:

· Combate retentia de lichide
· este un detoxifiant efficient
regleaza nivelul glicemiei
· protejeaza inima si creierul
· actioneaza ca un analgezic natural

Dar totusi, sa nu uitam ca avem de pregatit o delicatesa, nu? La treaba, deci!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  •  225 g faina integral de ovaz
  •  1 lingura faina de in
  •  1 lingura pudra de cacao
  • 125 g unt
  •  70 g zahar pudra
  •  1 galbenus
  •  50 ml apa plata
  •  1 praf de sare

Pentru umplutura

  •  500 g dovleac ras congelat
  •  3 oua
  •  1 albus
  •  150 g zahar
  •  150 g frisca lichida
  •  1 praf sare

Pentru finisare:

  •  Pudra de scortisoara
  •  Zahar pudra
  •  1 cubulet unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu dovleac:

 

Mod de preparare:

In primul rand se pregateste aluatul: intr-un bol incapator se mixeaza galbenusul cu apa plata, praful de sare, untul topit si zahar, pana se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga fainurile treptat, amestecandu-se in continuare, apoi se trece la framantare (dupa ce compozitia se ingroasa destul de mult). In final, dupa incorporarea intregii cantitati de fainuri, se va obtine un aluat, care se va inveli in folie de plastic si lasa la rece 2 ore.

Intre timp, se pregateste umplutura: dovleacul congelat se aseaza intr-o cratita pe foc, pentru a se dezgheta si cali putin. Apoi se transfera intr-un blender, impreuna cu albusul de ou, cele 3 oua, frisca lichida, sare si zahar. Se mixeaza cateva secunde, pana se obtine o compozitie fina, dar lichida. Se lasa deoparte.

Aluatul se scoate de la rece, se framanta cateva secunde, dupa care se intinde cu sucitorul, pe o planseta pudrata cu faina. Se taie aluatul dupa forma in care vom coace prajitura (forma mea a fost rotunda, cu diametrul de 18,8 cm si inaltimea de 8 cm—in acest scop, am scos inelul detasabil si l-am asezat pe aluat, dupa care am decupat in jurul lui).

Se tapeteaza forma de copt cu unt. Se aseaza foaia de aluat, se preseaza putin cu degetele, dupa care se inteapa putin cu furculita, sa nu se umfle la copt.

Se toarna cu grija umplutura de dovleac si se introduce prajitura in cuptorul preincalzit. Se coace la foc mediu, pana trece testul scobitorii.

Se lasa la racit in forma (eu am lasat peste noapte), se scoate cu grija din forma, se pudreaza cu scortisoara si zahar , se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu dovleac