Deliciu cu dovleac

de adnia in Prajituri, 12 Noi 2013 | 1311 vizualizari

 

Stiti cat de buna prietena sunt eu cu dovleacul…si el cu mine. Si pentru ca ne intelegem atat de bine, toamna asta se pare ca toti dovlecii au venit la mine…si maaare mi-a fost bucuria sa-i vad cum se aduna si se randuiesc frumos in bucatarioara mea din varf de munte!

Si sa nu uitam, totusi, de ce iubim atat de mult dovleacul:

· Combate retentia de lichide
· este un detoxifiant efficient
regleaza nivelul glicemiei
· protejeaza inima si creierul
· actioneaza ca un analgezic natural

Dar totusi, sa nu uitam ca avem de pregatit o delicatesa, nu? La treaba, deci!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  •  225 g faina integral de ovaz
  •  1 lingura faina de in
  •  1 lingura pudra de cacao
  • 125 g unt
  •  70 g zahar pudra
  •  1 galbenus
  •  50 ml apa plata
  •  1 praf de sare

Pentru umplutura

  •  500 g dovleac ras congelat
  •  3 oua
  •  1 albus
  •  150 g zahar
  •  150 g frisca lichida
  •  1 praf sare

Pentru finisare:

  •  Pudra de scortisoara
  •  Zahar pudra
  •  1 cubulet unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu dovleac:


Mod de preparare:


In primul rand se pregateste aluatul: intr-un bol incapator se mixeaza galbenusul cu apa plata, praful de sare, untul topit si zahar, pana se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga fainurile treptat, amestecandu-se in continuare, apoi se trece la framantare (dupa ce compozitia se ingroasa destul de mult). In final, dupa incorporarea intregii cantitati de fainuri, se va obtine un aluat, care se va inveli in folie de plastic si lasa la rece 2 ore.


Intre timp, se pregateste umplutura: dovleacul congelat se aseaza intr-o cratita pe foc, pentru a se dezgheta si cali putin. Apoi se transfera intr-un blender, impreuna cu albusul de ou, cele 3 oua, frisca lichida, sare si zahar. Se mixeaza cateva secunde, pana se obtine o compozitie fina, dar lichida. Se lasa deoparte.


Aluatul se scoate de la rece, se framanta cateva secunde, dupa care se intinde cu sucitorul, pe o planseta pudrata cu faina. Se taie aluatul dupa forma in care vom coace prajitura (forma mea a fost rotunda, cu diametrul de 18,8 cm si inaltimea de 8 cm—in acest scop, am scos inelul detasabil si l-am asezat pe aluat, dupa care am decupat in jurul lui).


Se tapeteaza forma de copt cu unt. Se aseaza foaia de aluat, se preseaza putin cu degetele, dupa care se inteapa putin cu furculita, sa nu se umfle la copt.


Se toarna cu grija umplutura de dovleac si se introduce prajitura in cuptorul preincalzit. Se coace la foc mediu, pana trece testul scobitorii.


Se lasa la racit in forma (eu am lasat peste noapte), se scoate cu grija din forma, se pudreaza cu scortisoara si zahar , se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

diaconta 1

12.11.2013, 15:25

cat de bine poate sa arate

adnia 1

12.11.2013, 18:37

multumesc frumos!

Corinuta 1

13.11.2013, 12:04

woow! ce de praji!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu dovleac si ciocolata