Negrese cu nucă

de Pur_si_simplu_papa_bun in Prajituri, 23 Noi 2011 | 10558 vizualizari

 

Cred că toată lumea a auzit de vestitele negrese. Mie mi-a făcut cu ochiul o rețetă de negrese cu nucă pe care am găsit-o în revista Secretele bucătăriei. Cu multă ciocolată și nucă tocată... ce mai ... o delicatesă!

 

INGREDIENTE

  • 140 g făină
  • 1/2 linguriță de praf de copt
  • 1/4 linguriță de sare
  • 150 g ciocolată amăruie
  • 130 g unt sau margarină
  • 175 g zahăr
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 3 ouă 
  • 150 g nucă tocată
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negrese cu nucă:

Am pregătit ingredientele să-mi fie la îndemână, am tocat nucile, ciocolata am rupt-o în bucăți și împreună cu untul tăiat bucăți le-am pus să se topească pe bain-marie.

Într-un castron am amestecat făina cu praful de copt și le-am lăsat deoparte. În ciocolata răcită am amestecat zahărul tos și cel vanilat, apoi am adăugat ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare până se omogenizează compoziția.
Deasupra am adaugat amestecul de făină și praf de copt și am amestecat încet, astfel încât să ia naștere un aluat omogen destul de dens. În final se adaugă nucile.
Aluatul l-am turnat într-o tavă unsă cu unt (20x30 cm), l-am nivelat și l-am copt la 180 grade Celsius timp de 25 minute.

Și cum ciocolata se potrivește de minune cu vișinele, am păpat negresele cu topping de dulceață de vișine. Delicios!!!
Să aveți poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negrese cu nucă" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca