Prajitura "Televizor"

de deliciousflavours in Prajituri, 28 Oct 2011 | 16303 vizualizari

 

Aceasta prajitura este din caietul de retete al mamei...nu am inteles niciodata de unde provine denumirea, dar stiu ca este f buna :P

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:  
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • Ingrediente pentru foi:  
  • 1 ou
  • 4-5 linguri ulei
  • 4-5 linguri zahar
  •  2 linguri cacao
  • 100 ml lapte
  • 1 pliculet de amoniac
  • faina cat cuprinde
  • Ingrediente pentru crema 
  • 1l lapte
  • 2 budinci de vanilie
  • 5 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar
  • 150 g margarina sau unt

           

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Televizor":

Batem spuma galbenusurile cu zaharul si adaugam faina amestecata cu praful de copt. Separat batem spuma albusurile cu 1 strop de sare, dupa care adaugam treptat la galbenusuri, amestecand incet cu o spatula sau lingura de lemn.Turnam intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor.

Amestecam toate ingredientele si framantam pana devine un aluat omogen si usor de lucrat. Impartim in doua parti egale, intindem prima jumatate si o asezam pe spatele tavii, pe care in prealabil am uns-o cu putin ulei si am presarat faina. Impungem din loc in loc cu furculita si o dam la cuptorul preincalzit. La fel procedam si cu cealalta jumatate.

Amestecam cele doua plicuri de budinca, faina si zaharul cu 100-150 ml lapte, iar restul il punem la fiert. Cand laptele incepe sa fiarba, scoatem cateva linguri din lapte si adaugam la compozitia de budinca, amestecam bine si turnam totul in laptele cald. Lasam sa fiarba, amestecand continuu, pana se ingroasa. Luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca. In crema racita adaugam treptat untul moale si amestecam cu mixerul.

Asamblam “televizorul” astfel: foaie, jumatate din crema de vanilie, blat, cealalta jumatate de crema si cea de-a doua foaie. Deasupra punem glazura de ciocolata (din 150 gr ciocolata+50 ml frisca lichida: topim ciocolata pe baie de aburi, incalzim frisca si cand ciocolata este topita turnam frisca si amestecam pana se omogenizeaza).

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Televizor"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si crema caramel ( de post)