Prajitura Boema

de Miha in Prajituri, 7 Noi 2012 | 16586 vizualizari

 

La multi ani tuturor sarbatoritilor!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • Fondant:
  • 150 ml apa
  • 300 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 50 g ciocolata amaruie
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • Ornat:
  • 200 ml frisca lichida Hulala
  • 1 lingura smantana acra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Blat:


Albusurile se bat spuma tare c un praf de sare. Cand spuma a devenit consistenta se adauga zaharul si se mixeaza pana devine lucioasa si se tine bine de paletele mixerului. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta. Se toarna peste bezea, apoi se pun cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.


Se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu in jur de 25-30 de minute. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.


Blatul iese destul de inalt, cred ca merge si o tava putin mai mare.


Crema:


Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca bine apoi se pune la congelator pentru 1 ora. Se mixeaza apoi, pana crema devine ferma si pufoasa.


Sirop:


Caramelizam zaharul. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului punem apa, turnand cu atentie.


Fondant:


Apa si zaharul se pun la fiert la foc mic. Din momentul in care incepe sa clocoteasca, se tine pe foc aproximativ 15 minute. Punem mierea si mai fierbem vreo 5 minute. Dam deoparte si mixam amestecul la viteza mare, pana incepe sa se ingroase si se albeste. Atentie la stropii care sar, ca frig rau! )


Fondantul se va intari considerabil. Punem in vas cateva linguri de sirop si ciocolata rupta bucatele. Punem vasul din nou pe foc si amestecam pana devine fluid si omogen.


Daca pe masura ce glasati bucatile de prajitura acesta se intareste, il puneti din nou pe foc pana devine din nou fluid.


Batem frisca pana incepe sa capete consistenta. Adaugam smantana si mixam in continuare pana se intareste bine.


Portionam blatul, in bucati potrivite ca marime. Insiropam fiecare bucata de blat, apoi o glasam cu fondant.


Punem crema de ciocolata intr-un posh si spritam peste blat, apoi acoperim cu un mot generos de frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (51)

katty 1

11.12.2016, 11:33

Delicioasa!

Valclaudia 1

11.12.2016, 12:07

dantes 1

12.12.2016, 07:26

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!