Briose cu pere,motate cu crema philadelphia

de papabundetot in Prajituri, 16 Iun 2013 | 1028 vizualizari

 

Pot spune ca iubesc briosele si cu cat fac mai des cu atat parca imi vin idei mai multe despre modul in care as putea face ca de fiecare data sa fie deosebite si…in alt fel desi ideea de baza este acceasi.

Folosesc aceeasi reteta de aluat la briose

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 10 linguri lapte
  • 2 praf de copt (plicuri)
  • 200 gr zahar tos
  • 3 zahar vanilat
  • 200 ml ulei
  • 350 gr faina alba
  • sare
  • esenta
  • pere din compot
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu pere,motate cu crema philadelphia:

Se amesteca ouale cu lapte,ulei,zahar pana se topeste zaharul si apoi adaugam ingredientele uscate ramase,faina amestecata cu praful de copt. si un praf de sare. La final am adaugat si 4 sferturi de pere din compot pentru a le da o alta aroma si esenta de visine. Aluatul astfel obtinut se pune in hartii de briose si evident in tava la copt.

Am facut si un mot pentru ele ca sa fie mai dragalase…200 gr philadelphia crema de branza cu 200 gr unt si 1-2 linguri de zahar pudra,amestecate bine cu blenderul,pentru ca am vrut sa ii dau cremei si culoare am adaugat putin colorant gel (eu il mai folosesc la fondant) dar puteti folosi si zeama de sfecla daca doriti sa fie mai natural.

Crema astfel obtinuta am pus-o intr-un pos de silicon si am decorat apoi briosele dupa ce acestea s-au racit bine. Foarte usor de facut si cu ceva imaginatie le puteti crea si decora in o multitudine de feluri.

Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu pere,motate cu crema philadelphia" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

papabundetot

papabundetot 1

17.06.2013, 09:14

Multumesc!!!

diaconta

diaconta 1

17.06.2013, 14:51

imi plac

papabundetot

papabundetot 1

17.06.2013, 15:24

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!