Desert paleuri cu ciocolata

de Gherca Daniela in Dulciuri, 4 Dec 2018 | 4143 vizualizari

 

"reteta romaneasca"
Fursecurile copilariei mele :x

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar pudra
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema (eu am folosit ciocolata cu lapte):
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • Daca folositi ciocolata neagra cantitatile sunt:
  • 150 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata neagra
  • esenta de rom
  • Pentru glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte sau neagra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert paleuri cu ciocolata:

 Mixam untul moale cu zaharul pudra pana obtinem o pasta, pe urma punem ouale unul cate unul, dupa fiecare ou, mixam bine pana la omogenizare.
      Daca aveti impresia ca s-a taiat, nu este nici o probleman se repara odata ce punem faina.
      Adaugam vanilia si la final faina impreuna cu praful de copt, mixam si dam compozitia rezultata cca. 30minute la frigider.

      Punem aluatul scos de la frigider intr-un pos si spritam bile la putina distanta intre ele, deoarece se intind si se pot lipi intre ele.
      Folosim o tava mare tapetata cu hartie de copt si la cuptor le lasam cca.10-15 minute atat cat sa fie putin rumene pe fund.
        Eu am pus 4 tavi mari la cuptor si mi-au iesit in jur de 50 de paleuri.

    Lasam cojile de paleuri la racit si ne ocupam de crema sau cel mai bine este sa facem crema de cu seara pentru a nu astepta prea mult sa se intareasca.

      Punem pe foc frisca lichida si cand ajunge la punctul de fierbere, stingem focul si adaugam ciocolata rupta bucatele, adaugam si putina esenta de rom si amestecam pana la omogenizare.
      Dam crema obtinuta la rece pana se intareste, ideal ar fi pentru a 2 zi, apoi o mixam pana devine pufoasa.

Punem crema obtinuta intr-un pos si umplem fursecurile 2 cate 2.

Pentru Glazura:

      Topim ciocolata pe baie de aburi sau la microunda, dar atentie sa nu fie fierbinte.
Punem ciocolata int-o punga, o intepam intr-un colt cu o scobitoare si glazuram paleurile.
Le asezam le un platoul unul langa altul si dam la frigider cca. 1-2 ora pana se intaresc sau pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert paleuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu branza