Tort cu ciocolata

de alldaycooking in Dulciuri, 16 Apr 2011 | 3323 vizualizari

 

INGREDIENTE

 Blat

  • 3 oua
  • 200 gr ciocolata (70% cacao)
  • 100 gr smantana
  • 6 linguri de faina
  • 3 linguri fructoza
  • bicarbonat de sodiu

Crema

  • 150 gr ciocolata alba
  • 100 gr smantana
  • 500 gr mascarpone
  • 1 lingura de miere
  • 1 plic gelatina

Decor 

  • bombonele fulgi de migdale scortisoara



Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Cele 3 oua le-am batut ca pentru omleta. Ciocolata am topit-o in microunde impreuna cu smantana si am lasat-o sa se raceasca putin apoi am amestecat-o cu ouale, fructoza, bicarbonat si faina. Am turnat compozitia intr-o tava imbracata cu hartie de copt. Am lasat blatul sa se coaca la 170 grade Celsius, am facut proba cu scobitoarea si cand a fost copt, l-am scos si l-am lasat sa se raceasca pe un platou. Pentru crema am topit ciocolata impreuna cu smantana in microunde (90 de secunde la 750). Cand a fost topita ciocolata am adaugat gelatina hidratata in putin apa si am mai lasat 20 de secunde in microunde la aceeasi putere.


Am amestecat ciocolata cu mascarpone pana am obtinut o compozitie omogena, la sfarsit am adaugat mierea si am amestecat foarte bine.


Blatul l-am taiat in doua jumatati (pe orizontala). In tava in care am copt blatul am pus jumatate din crema, am pus o jumatate de blat, apoi restul de crema si cea de-a doua jumatate de blat. Am lasat la frigider 3 ore (se poate lasa peste noapte pentru a fi sigur ca s-a intarit crema), am rasturnat tortul pe un platou.


Am decorat cu fulgi de migdale pe margine, am asezat bonbonelele si am presarat scortisoara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

elena1988 1

21.04.2011, 09:48

adry88 1

31.05.2011, 20:59

foarte bun

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 08:35

wow ce bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Tort bavarez de lamaie