Prajitura Rodica

de babi5 in Prajituri, 22 Apr 2013 | 6169 vizualizari

 

Dragii mei Bucatarasi fiindca mine este Sf . Gheorghe si merg la puii mei la Timisoara si acasa de altfel ,ma-m gidit sa-i imbucur cu o prajiturica care se cheama Rodica si nu am mai facut-o tare ,tare de mult .. Este foarte foarte buna si veche reteta ca si mine ...hi ,,hi .. se si prepara destul de repede .Si ce mai povesti convingetiva singuri . Eu am impartasit-o cu voi cu mare ,mare drag .. Nu ezitati sa o faceti ..fiindca aveti numai de cistigat .. Va pup pe portiofel pe toti .. hi,hi .. ..

 

INGREDIENTE

  • 140 gr untura sau (200 gr margarina )
  • 400 gr faina
  • 3 linguri smintina
  • 5 oua (eu am folosit 7)
  • 1 praf de copt
  • 1 lamaie
  • 1 borcan 450 gr dulceata
  • scortisoara
  • 2 zahar vaniliat
  • 550 gr zahar
  • 150 gr nuca macinata (eu am folosit 250 gr )
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rodica:

Faina, praful de sare, praful de copt se amesteca bine, apoi se freaca cu margarina (sau untura). Se adauga 150 gr zahar coaja si sucul de lamaie ,1 ou intreg si smantina. Se face un aluat care se imparte in 2.


Se pregateste tava cu hartie pentru copt, se intinde o foaie, se aseaza in tava, se inteapa un picut din loc in loc cu o furculita, apoi se unge cu gem.


Intr-un castron separam ouale, albusul de galbenus. Batem bine albusul spuma, apoi adaugam treptat 250 gr zahar si batem bine in continuare. Adaugam nuca macinata si scortisoara si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus pina se incorporeaza totul. Compozitia obtinuta o punem peste foaia din tava si o uniformizam bine. Intindem si cea de-a doua foaie si punem peste compozitie. Repetam faza cu furculita, intepam din loc in loc si apoi o punem in cuptorul in prealabil incins. O lasam sa se coaca pana se rumeneste bine.


Intre timp galbenusurile se freaca bine cu 200 gr zahar praf si un zahar vaniliat. Cand prajitura este coapta se pun peste ea, asa calda, galbenusurile frecate cu zaharul si deasupra se rade ciocolata.


Se taie a doua zi, motiv pentru care nu am putut sa expun si o poza cu prajitura taiata ...dar o adaug maine.


Iamiiiiiiiiiiii!!! Bunuta rau ..

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit 7 oua fiindca am tava mai mare ..

2

si evident si nuca mai multa ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rodica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

loredanaaa 1

26.04.2013, 01:14

imi place

babi5 1

26.04.2013, 19:29

garantat este foarte buna ,nu ezita sa o faci ..dai nota dupa te pupa Babi si-ti multumesc de apreciere ..

babi5 1

22.08.2013, 08:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers