Friganele americane

de RODIMUR in Mancare copii, 5 Aug 2019 | 158 vizualizari

 

Friganelele americane diferă mult de cele cu care ne-am obișnuit, pentru că sunt dulci și foarte aromate. Cele simple se pot servi cu sirop de arțar, sau cu miere lichidă, iar altele, mai elaborate, se servesc cu fructe caramelizate, ceea ce înseamnă totuși cam mult dulce, pentru gustul comun.
Din ingredientele de mai jos am făcut opt friganele simple, din patru felii toast, pe care le-am servit cu miere, pentru că nu aveam sirop de arțar, iar alături am avut o cană cu lapte. Mai precis, o gustare specială, aromată și americanizată.

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de pâine toast
  • 2 ouă
  • 100 ml lapte
  • 1 lingură de zahăr brun
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 50 grame de unt
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friganele americane:

Se taie în două fiecare felie de pâine toast.


Ouăle se mixează cu zahărul brun, esența de vanilie și laptele cald. Când zahărul s-a dizolvat, se adaugă și scorțișoara și apoi se mixează pentru omogenizare.


Se topește untul în tigaia în care s-au turnat, în prealabil, 2-3 linguri de ulei.


Se înmoaie 2-3 jumătăți de felii de pâine în amestecul de ouă cu lapte și mirodenii, pe ambele fețe, în așa fel încât să se pătrundă ușor.


Când untul s-a înfierbântat, se pun în tigaie feliile de pâine îmbibate și se prăjesc la foc mic, pe ambele fețe, până ce se rumenesc frumos.


Când sunt gata, se scot cu o paletă și se servesc calde, cu miere lichidă, sau cu sirop de arțar.


Cine dorește niște friganele mai speciale, le poate garnisi cu fructe (felii de mere, sau pere, rondele de banane...) caramelizate la tigaie, în 1-2 linguri de zahăr brun și unt.

 

TIPS-URI

1

Se recomandă ca feliile de pâine toast să aibă o grosime de 2 cm, dar cele pe care le găsim în comerț sunt mai subțiri.

2

Nu umeziți prea tare feliile de pâine, pentru că vor rămâne ușor umede și-și vor modifica forma.

3

Înainte de a pune untul la topit, turnați ulei în tigaie. Dacă untul se va arde, va căpăta un gust rău și va emana un miros urât.

4

Cine dorește, poate presăra scorțișoară pe friganelele gata prăjite, pentru servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele americane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

RODIMUR 1

05.08.2019, 19:17

Mulțumesc mult, Zamfira!

Rocsi 1

07.08.2019, 20:11

RODIMUR 1

07.08.2019, 20:35

Mulțumesc, Rocsi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote

de Ancutsa 5

pe 15.08 la 20:08

Unt de arahide de casa

pe 15.08 la 09:58

Desert inghetata rapida caise -cocos

pe 15.08 la 09:50

RETETA RECOMANDATA
Cubulete de purcelus cu legume mexicane