Friptura clasica de iepure - in loc de 200-

de Brindusa in Mancaruri cu carne, 23 Ian 2011 | 13940 vizualizari

 

Nu stiu cum am scapat asta! Am ajuns la 200 retete pe Bucataras si n-am observat! Prin urmare, hai sa zicem ca asta e a 200- a si sa ridicam paharele in aer! La cat mai multe!

 

INGREDIENTE

Baitul:

  • 1 morcov mare, taiat felii
  • 1 bucata telina taiata felii
  • 1 capatana de usturoi, taiata bucati
  • 1 crenguta de rozmarin
  • cateva boabe de piper
  • 1 ceapa taiata in patru
  • vin rosu cat sa cuprinda carnea (cam 750 ml)

   Friptura

  • 1 iepure, tinut la bait
  • 2 capatani usturoi, curatate
  • 150 g slaninuta, taiata bucatele
  • 1 pahar de apa
  • sare dupa gust
  • 500 ml zeama strecurata de bait
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura clasica de iepure - in loc de 200-:

Vanatul, inainte de a fi gatit, are nevoie de putina pregatire. In linii mari ea arata asa:

  • Mai intai se scot toate intestinele imediat dupa ce a fost adus acasa, dar nu se scoate blana. Se lasa cam 3 zile afara, la rece, agatat cu capul in jos, la fezandat.
  • Se da jos blana si se taie in bucati - capul nu se foloseste
  • Pune iepurele taiat in bucati intr-un castron si adauga toate ingredientele de bait. Acopera si lasa in frigider 2 zile
  • Incalzeste cuptorul la 190 C.
  • Strecoara baitul si pastreaza zeama.
  • Pune carnea intr-o tava si cresteaza fiecare bucata in cateva locuri. In fiecare crestatura pune o bucata de slaninuta si un catel de usturoi. Sareaza usor si pune un pahar de apa. 
  • Pune la cuptor 60 minute, pana carnea se inmoaie 
  •  Pune in tava 300 ml din zeama de bait si lasa la cuptor pana ce carnea este moale cand o intepi cu furculita. 
  • Pastreaza restul de zeama de bait ca sa o folosesti cand reincalzesti friptura.
  • Serveste friptura cu garnitura de cartofi natur si sosul format in tava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura clasica de iepure - in loc de 200-" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Mihaela11_jo 1

27.01.2011, 22:51

La Multi Ani!

PapaBun 1

27.01.2011, 23:03

Oooooooo, La Multi Ani! Sa fii sanatoasa si fericita!

adasev12 1

29.01.2011, 18:36

la cat mai multe retete minunate!
buna fripturica

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu cartofi curry