Friptura clasica de iepure - in loc de 200-

de Brindusa in Mancaruri cu carne, 23 Ian 2011 | 11046 vizualizari

 

Nu stiu cum am scapat asta! Am ajuns la 200 retete pe Bucataras si n-am observat! Prin urmare, hai sa zicem ca asta e a 200- a si sa ridicam paharele in aer! La cat mai multe!

 

INGREDIENTE

Baitul:

  • 1 morcov mare, taiat felii
  • 1 bucata telina taiata felii
  • 1 capatana de usturoi, taiata bucati
  • 1 crenguta de rozmarin
  • cateva boabe de piper
  • 1 ceapa taiata in patru
  • vin rosu cat sa cuprinda carnea (cam 750 ml)

   Friptura

  • 1 iepure, tinut la bait
  • 2 capatani usturoi, curatate
  • 150 g slaninuta, taiata bucatele
  • 1 pahar de apa
  • sare dupa gust
  • 500 ml zeama strecurata de bait
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura clasica de iepure - in loc de 200-:

Vanatul, inainte de a fi gatit, are nevoie de putina pregatire. In linii mari ea arata asa:



  • Mai intai se scot toate intestinele imediat dupa ce a fost adus acasa, dar nu se scoate blana. Se lasa cam 3 zile afara, la rece, agatat cu capul in jos, la fezandat.

  • Se da jos blana si se taie in bucati - capul nu se foloseste



  • Pune iepurele taiat in bucati intr-un castron si adauga toate ingredientele de bait. Acopera si lasa in frigider 2 zile

  • Incalzeste cuptorul la 190 C.

  • Strecoara baitul si pastreaza zeama.

  • Pune carnea intr-o tava si cresteaza fiecare bucata in cateva locuri. In fiecare crestatura pune o bucata de slaninuta si un catel de usturoi. Sareaza usor si pune un pahar de apa.

  • Pune la cuptor 60 minute, pana carnea se inmoaie



  • Pune in tava 300 ml din zeama de bait si lasa la cuptor pana ce carnea este moale cand o intepi cu furculita.



  • Pastreaza restul de zeama de bait ca sa o folosesti cand reincalzesti friptura.

  • Serveste friptura cu garnitura de cartofi natur si sosul format in tava.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura clasica de iepure - in loc de 200-" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

Mihaela11_jo 1

27.01.2011, 22:51

La Multi Ani!

PapaBun 1

27.01.2011, 23:03

Oooooooo, La Multi Ani! Sa fii sanatoasa si fericita!

adasev12 1

29.01.2011, 18:36

la cat mai multe retete minunate!
buna fripturica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu cartofi crocanti cu malai