Fursecuri cu afine, portocala si scortisoara

de Nadyne in Dulciuri, 18 Noi 2016 | 513 vizualizari

 

Mirosul delicios vă va inunda casa si toți vor sti ca se apropie sărbătorile... Parcă îl chemăm pe Mos Crăciun!!!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 150 gr zahăr
  • 1 ou
  • 400 gr făină
  • coaja rasă si zeama de la o portocală
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 1/2 linguriță scorțișoară pudră
  • 1 cana afine de pădure uscate
  • 1/2 cana nuci tocate grosier
Portii: 22
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu afine, portocala si scortisoara:

Untul moale, la temperatura camerei, se alifiaza cu zahărul si esenta de vanilie. Se adauga oul, coaja si sucul de la o portocală. Omogenizam si punem treptat faina amestecată cu scortisoara si cu praful de copt. Amestecăm foarte bine, apoi incorporam la fel de bine afinele si nucile.


Invelim aluatul in folie alimentară si-l dam la rece cam 20-30 minute.


Formăm din aluatul rece bilute pe care le asezam în tava tapetata cu hartie de copt, apoi le aplatizam usor.


Introducem tava in cuptorul preincalzit la 190 -200 grade si coacem fursecurile timp de 15-20 minute sau pana se auresc usor.


Se lasă la racit in tavă. Se pudreaza cu zahar.


Sa aveti poftă!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu afine, portocala si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Nadyne 1

19.11.2016, 11:10

Clementina, trimit o cutie la mama!

iri_iri 1

19.11.2016, 21:06

noiinbucatarie 1

20.11.2016, 20:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Saviecuta cu mac (Baigli) sau cozonacei ca-n Banat