Fursecuri cu gem de caise si bezea

de Constelatialeu in Dulciuri, 24 Sep 2015 | 3364 vizualizari

 

Imi plac mie bezelele si cum aveam albusuri stranse am facut,dar de data asta le-am combinat cu niste fursecuri cu gem de caise.

 

INGREDIENTE

  • Bezea
  • 6 albusuri
  • 300 g zahar tos cu granulatie mai mica
  • zeama de la o lamaie mai mica
  • Fursecuri
  • 200 g unt pilos cu 82% grasime
  • 200 g zahar pudra
  • 2 linguri smatana cu peste 40 % grasime
  • 3 oua
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 700 g faina + faina pentru blatul de lucru
  • Gem de caise pentru umplutura
  • Ciocolata topita
Portii: 160
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu gem de caise si bezea:

Mai intai pregatim bezelele,de preferat cu o zi inainte.


Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana obtinem o spuma tare,apoi adaugam zaharul, putin cate putin si mixam bine, adaugam si zeama de lamaie, la final trebuie sa obtinem o bezea foarte tare.Incalzim cuptorul foarte bine apoi reducem focul la foarte mic. Cu ajutorul unui posh formam bezele pe care le asezam in tava.Dam tava la cuptor si lasam usa intredeschisa sa se usuce bine bezelele.


Fursecuri :Untul moale il amestecam cu zaharul, ouale, smantana, omogenizam bine. Apoi adaugam faina cernuta, zaharul vanilat si praful de copt. Framantam pana obtinem o coca suficient de tare sa poata fi intinsa. Infainam blatul de lucru si cu ajutorul sucitorului intindem o foaie cu grosimea de cca 2 cm, luam un paharel cu dimensiunea aproximativa a bezelei si taiem rotunduri pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Se da tava la cuptorul preincalzit cca 7-8 min,apoi se scot, se lasa la racit. Dupa ce s-au racit se unesc doua cate doua punand gem de caise la mijloc. Topim ciocolata si punem pe fiecare fursec asezam bezeaua si apoi turnam si peste bezea ciocolata topita. Lasam sa se raceasca ciocolata. Sunt bune a doua zi cand se inmoaie fursecul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu gem de caise si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

-Licurici- 1

25.09.2015, 07:52

yammmmiiii... as vrea si eu cateva acum la cafea!

Rocsi 1

25.09.2015, 10:50

Si foarte bune si aspectoase

- Andreea - 1

25.09.2015, 14:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Branzoaice
  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ochelari cu muștar, sirop de rodie și cașcaval

ieri la 21:09

Cartofi cu ceapă, usturoi și boia de ardei dulce

ieri la 20:52

Salata de ouă

de RODIMUR 7

ieri la 09:13

Rulori cu șuncă, cașcaval și baby spanac

pe 19.02 la 21:37

Briose cu ton si masline

de Rocsi 9

pe 19.02 la 19:50

RETETA RECOMANDATA
Non plus ultra