Fursecuri cu migdale, portocale si gem

de Rux in Prajituri, 17 Dec 2012 | 2686 vizualizari

 

Astazi a fost ziua fursecurilor..,,,mi-a luat vreo 4 ore insa a meritat pentru ca au iesit delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 100 gr migdale
  • coaja rasa de la 2 portocale( daca nu va surade ideea lasati numai una)
  • vanilie pudra( sau extract sau esenta ce doriti)
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar brun( pudra)
  • gem ( capsuni, piersici, prune)
  • un praf de sare
  • 2 linguri de zeama de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu migdale, portocale si gem:

Migdalele se pun pentru 6 sau 7 minute la cuptor cat sa aiba o tenta rumena. Apoi se racesc si se mixeaza la blender.

Untul moale se amesteca cu faina, zaharul, apoi migdalele, zeama de portocala, praful de sare, coaja de portocala si vanilia. Se formeaza o bila de aluat.

Se pune la rece aluatul pentru 30 de minute.

Se scoate se imparte in doua si fiecare bucata de intinde nu foarte subtire, apoi se decupeaza forme , se apasa cu degetul in mijloc unde se aseaza gemul.

Se coc pentru aproximativ 15 sau 20 de minute la 180 de grade. pe masura ce cuptorul se incinge foarte tare, la a doua tava este posibil ca timpul de coacere sa scada, deci atentie sa nu le ardeti.

Se pastreaza in jur de o saptamana in cutii de tabla( daca se poate) si invelite in hartie de prajituri( asta daca nu le devoreaza copiii intre timp)...:))))

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu migdale, portocale si gem-0
Fursecuri cu migdale, portocale si gem-1
Fursecuri cu migdale, portocale si gem-2
Fursecuri cu migdale, portocale si gem-3
Fursecuri cu migdale, portocale si gem-4

COMENTARII (64)

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

18.12.2012, 15:47

La fav

Corinuta

Corinuta 1

19.12.2012, 10:14

tare faine!

Rux

Rux 1

20.12.2012, 20:02

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!