Fursecuri cu migdale, portocale si gem

de RuxyRux in Prajituri, 17 Dec 2012 | 3278 vizualizari

 

Astazi a fost ziua fursecurilor..,,,mi-a luat vreo 4 ore insa a meritat pentru ca au iesit delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 100 gr migdale
  • coaja rasa de la 2 portocale( daca nu va surade ideea lasati numai una)
  • vanilie pudra( sau extract sau esenta ce doriti)
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar brun( pudra)
  • gem ( capsuni, piersici, prune)
  • un praf de sare
  • 2 linguri de zeama de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu migdale, portocale si gem:

Migdalele se pun pentru 6 sau 7 minute la cuptor cat sa aiba o tenta rumena. Apoi se racesc si se mixeaza la blender.


Untul moale se amesteca cu faina, zaharul, apoi migdalele, zeama de portocala, praful de sare, coaja de portocala si vanilia. Se formeaza o bila de aluat.


Se pune la rece aluatul pentru 30 de minute.


Se scoate se imparte in doua si fiecare bucata de intinde nu foarte subtire, apoi se decupeaza forme , se apasa cu degetul in mijloc unde se aseaza gemul.


Se coc pentru aproximativ 15 sau 20 de minute la 180 de grade. pe masura ce cuptorul se incinge foarte tare, la a doua tava este posibil ca timpul de coacere sa scada, deci atentie sa nu le ardeti.


Se pastreaza in jur de o saptamana in cutii de tabla( daca se poate) si invelite in hartie de prajituri( asta daca nu le devoreaza copiii intre timp)...:))))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu migdale, portocale si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

Mihaela11_jo 1

18.12.2012, 15:47

La fav

Corinuta 1

19.12.2012, 10:14

tare faine!

RuxyRux 1

20.12.2012, 20:02

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada de biscuiti