Fursecuri cu rahat si migdale

de claudiaO in Prajituri, 5 Apr 2014 | 1453 vizualizari

 

Pentru o dup amiaza de duminica, cand ai pofta de rontait ceva dulce...sunt numai bune.
Se fac usor si nu necesita nici ingrediente multe si nici prea mult timp.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 cani de ulei
  • 3 cani de zahar
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde
  • migdale si bucatele de rahat colorat
  • un praf de sare
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu rahat si migdale:

Intr-un castron spargem ouale si le amestecam putin cu un prafulet de sare; adaugam uleiul, zaharul si mirodeniile si frecam cu lingura cca 5 minute. Incepem sa adaugam fainam cate putin pana obtinem un aluat vartos.


Cu o lingura umezita cu apa punem gramajoare din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele ,pentru ca se latesc la copt. Punem pe fiecare cate o bucatica de rahat si o migdala. Dam la cuptor pentru cca 15 minute - depinde si de cuptor - oricum se coloreaza usor pe margine cand sunt gata. Sunt destul de fragede cand ies de la copt, apoi se intaresc - devin crocante.


Mi-au iesit cca 60 bucati.

 

TIPS-URI

1

in loc de rahat si migdale se pot pune ori stafide, ori miez de nuca...depinde ce are fiecare la indemana...sunt bune oricum :)

2

eu am folosit o cana de cca.150 de grame - aceeasi cana pentru zahar si pentru ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu rahat si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

claudiaO 1

05.04.2014, 12:20

da Bunica , si eu am reteta asta tot de la bunica mea - amintire

tiby 1

05.04.2014, 12:59

tare bune si arata super !

Rocsi 1

05.04.2014, 20:13

Imi plac

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca