Fursecuri cu unt, nuca macinata si dulceata de zmeura

de Valclaudia in Dulciuri, 27 Iun 2015 | 5081 vizualizari

 

Inspiratie mi-a fost reteta postata de Bianca20 acum cateva ore. Am adus destule modificari retetei respective, dar vreau sa-i multumesc Biancai pentru inspiratie >:d

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt
  • 2 linguri indulcitor Clio
  • 1 ou
  • 2 linguri seminte de canepa
  • 50 g faina de ovaz
  • 80 g faina alba
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 2 linguri seminte de susan neegru
  • 100 g nuca macinata
  • 1/2 borcan dulceata de zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu unt, nuca macinata si dulceata de zmeura:

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu indulcitorul, esenta de vanilie,praful de copt, galbenusul, semintele de canepa si de susan negru,praful de sare.

Adaugam faina de ovaz si cea alba, amestecam si obtinem un aluat usor de modelat.

Albusul il batem putin cu furculita intr-un castron.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Tapetam tava cu hartie de copt si formam bilute de marimea dorita din aluat, apoi le trecem prin albus batut si mai apoi prin nuca macinata.

Acoperim intraga suprafata a bilutelor cu nuca macinata, apoi le asezam in tava tapetata.

Dupa ce am modelat toate bilutele, formam cu degetul in mijlocul fiecarui fursec cate o adancitura pe care o vom umple cu dulceata de zmeura.

Dam tava la cuptor pana se rumenesc fursecurile, le lasam la racit si servim.

Sunt deosebit de fragede, le recomand cu mare drag!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu unt, nuca macinata si dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu iaurt