Fursecuri din albus de ou cu crema de lamaie

de mimmi in Dulciuri, 8 Ian 2013 | 4690 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente fursecuri:
  • 2 albusuri de ou
  • 180 g faina
  • 100 g zahar
  • 130 g unt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • esenta de vanilie-optional
  • Pentru budinca de lamaie
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 pachet de unt coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri din albus de ou cu crema de lamaie:

Mixam untul cu zaharul si esenta de vanilie pana devine spumos, dupa care adaugam treptat faina. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam peste compozitia de mai sus. Amestecam cu o lingura de jos in sus, pana se incororeaza totul. Cu un pos, formam diferite forme intr-o tava pe hartie de copt. Dam fursecurile la cuptorul preincalzit pentru cca 10-12 minute, pana incep sa se rumeneasca. Le scoatem si le lasam la racit.

Intre timp ne ocupam de crema: Amestecam amidonul, zaharul si cacaoa, subtiem cu lapte si punem totul, impreuna cu untul pe foc mic pana se ingroasa, amestecand incontinuu. Luam de pe foc, adaugam coaja de lamaie si esenta de lamaie dupa gust si lasam crema la racit.

Umplem fursecurile cu crema si lipim cate doua, dupa care le ornam cu glazura de ciocolata. Le lasam pana s-a intarit glazura dupa care le servim.

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri din albus de ou cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri din albus de ou cu crema de lamaie-0
Fursecuri din albus de ou cu crema de lamaie-1
Fursecuri din albus de ou cu crema de lamaie-2
Fursecuri din albus de ou cu crema de lamaie-3

COMENTARII (12)

diaconta

diaconta 1

08.01.2013, 19:55

ce frumoase

Rocsi

Rocsi 1

08.01.2013, 21:10

Foarte gustoase si pe placul meu

Teo

Teo 1

08.01.2013, 22:16

fursecuri ''elegante''!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53