Fursecuri din albus de ou cu crema de lamaie

de mimmi in Dulciuri, 8 Ian 2013 | 5190 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente fursecuri:
  • 2 albusuri de ou
  • 180 g faina
  • 100 g zahar
  • 130 g unt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • esenta de vanilie-optional
  • Pentru budinca de lamaie
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 pachet de unt coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri din albus de ou cu crema de lamaie:

Mixam untul cu zaharul si esenta de vanilie pana devine spumos, dupa care adaugam treptat faina. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam peste compozitia de mai sus. Amestecam cu o lingura de jos in sus, pana se incororeaza totul. Cu un pos, formam diferite forme intr-o tava pe hartie de copt. Dam fursecurile la cuptorul preincalzit pentru cca 10-12 minute, pana incep sa se rumeneasca. Le scoatem si le lasam la racit.


Intre timp ne ocupam de crema: Amestecam amidonul, zaharul si cacaoa, subtiem cu lapte si punem totul, impreuna cu untul pe foc mic pana se ingroasa, amestecand incontinuu. Luam de pe foc, adaugam coaja de lamaie si esenta de lamaie dupa gust si lasam crema la racit.


Umplem fursecurile cu crema si lipim cate doua, dupa care le ornam cu glazura de ciocolata. Le lasam pana s-a intarit glazura dupa care le servim.


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri din albus de ou cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300RE

- 500 lei
1499.99 lei
999.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 25 %
249.99 lei
187.49 lei

Ultra Sonic Steam

- 15 %
799.99 lei
679.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

diaconta 1

08.01.2013, 19:55

ce frumoase

Rocsi 1

08.01.2013, 21:10

Foarte gustoase si pe placul meu

Teo 1

08.01.2013, 22:16

fursecuri ''elegante''!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu carne de pui si ciuperci
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere necoapta(de post)