Fursecuri fragede

de CameliaR in Dulciuri, 20 Dec 2016 | 4757 vizualizari

 

Anul aceasta, m-am gandit sa pregatesc celor dragi un cadou special. M-am hotarat sa le ofer fursecuri frumos decorate. Pe blogul http://culinaryrainbow.ro/ am gasit aceasta reteta superba de fursecuri. Sunt foarte gustoase si fragede. Am gasit pe youtube mai multe tutoriale despre cum sa decorezi fursecurile. Sunt foarte multumita de rezultat si voi repeta din nou aceasta reteta. Aceste fursecuri decorate sunt un cadou deosebit, pregatit cu dragoste si multa rabdare. :)
 

 

INGREDIENTE

  • 300 g făină
  • 70 g zahar pudra
  • 200 g unt 82% grasime
  • 2 galbenusuri de ou
  • un praf de sare
  • royal Icing:
  • 2 albusuri de ou
  • 300 g zahar pudra
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 6 linguri amidon
  • coloranți alimentari
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede:

Scoatem untul din frigider cu 20 de minute inainte sa ma apuc de aluatul pentru fursecuri. Intr-un bol incapator, punem faina, zaharul pudra, cele 2 galbenusuri de ou, praful de sare si untul taiat in cuburi potrivite.  Am framantat aluatul cu mainile, pana aceasta s-a omogenizat perfect si a devenit un aluat compact. Invelim aluatul in folie de prospetime si il lasam in frigider pentru 1 ora.

Tapetam masa de lucru cu faina si cu un sucitor intindem aluatul. Decupam fursecurile cu o forma rotunda. Tapetam o tava cu hartie de copt si preincalzim cuptorul. Trebuie sa coacem fursecurile timp de 7-8 minute, la 150 grade C. Le verificam des ca sa nu se arda. Timpul de coacere poate varia in functie de cuptor.
Dupa ce s-au copt fursecurile, trebuie lasate in tava ca sa se raceasca. Eu am copt 2 tavi.
Mod de preparare Royal Icing:
Intr-un bol punem albusurile. Le mixam pana obtinem o spuma tare. Adaugam o lingura de zeama de lamaie si cele 6 linguri de amidon. Mixam. incorporam treptat si zaharul vanilat. Eu am ales sa colorez fursecurile in mai multe culori. Am impartit royal incing-ul vase mici. Daca compozitia este prea groasa, atunci trebuie sa mai adaugam cate 1 lingurita de apa, pana ajunge la consistenta perfecta. Am pus royal icing-ul in posuri de unica folosinta. Umplem baza cu royal icing. Eu m-am uitat la tutoriale pe internet ca sa invat sa le fac.  Le asezam pe o tava si le lasam sa se usuce. Poate sa dureze timp de 1-3 zile. La mine a durat doar o zi. Dupa ce s-au uscat, am pregatit din nou compozitia de royal icing si am inceput sa le decorez.  Este nevoie de rabdare si putin antrenament. Sunt foarte frumoase si super delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti spritati, cu unt de arahide