Foietaj cu ciocolata si zmeura

de Papalapap in Dulciuri, 8 Dec 2014 | 2468 vizualizari

 

Când se apropie o petrecere sau un moment festiv, începi să te pregătești intens: îți alegi cu grijă hainele, te aranjezi, te dichisești. Așa e și cu mesele, mai ales cu cele de sărbătoare. Scoți ce ai mai bun prin casă: fața de masă, vesela, paharele, tacâmurile, toate trebuie să transmită un singur mesaj: „E o zi specială și m-am pregătit pentru asta”. Când vine vorba despre ce anume pui în farfurie, lucrurile sunt și mai clare: tot ce e mai bun! De aceea, îți prezentăm azi un desert extrem de atrăgător, ales pe sprânceană pentru aceste momente speciale: foietajul cu ciocolată și zmeură, un dulce gata cât ai zice Papalapap!

Vezi aici reteta video:
https://www.youtube.com/watch?v=ukSYpGLhaYQ

 

INGREDIENTE

  • 1 rulou de pastă de foietaj
  • 100 g ciocolată
  • 20 g mieji de nucă
  • 20 g stafide
  • câteva fructe de zmeură
  • zahăr-pudră
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu ciocolata si zmeura:

Să începem cu foaia de aluat. Întinde-o pe suprafața de lucru și, cu ajutorul unei forme de romb din hârtie, cu diagonala de 10 x 6 cm (1), pe care ai pregătit-o dinainte, taie cu grijă forma din foaia de aluat (2). Nouă ne-au ieșit în jur de 18 bucăți, dar depinde de dimensiunea foii tale de aluat. Important este să obții un număr par de romburi.


Acum, cu un cuțit cu lama lungă, taie ciocolata în bucăți nu foarte mari (3), fiindcă altfel nu vor încăpea în interiorul romburilor și nici nu se vor topi în întregime. Între timp, încălzește cuptorul la 200 de grade.


Acum, că ai toate elementele pregătite, poți începe asamblarea. Spuneam că ai nevoie de un număr par de romburi, iar acum ne vom ocupa de jumătate dintre ele. Pune cam o linguriță și jumătate de ciocolată în centrul fiecărui romb (4). Dacă pui mai mult, îți va fi greu apoi să închizi foietajul. Adaugă o zmeură (5), respectiv un miez de nucă și o stafidă (6). Noi ne-am decis pentru aceste două variante, dar tu poți încerca multe altele. Avantajul acestui desert este că se pliază pe toate gusturile și exigențele.


Așază deasupra cealaltă foaie de romb (7) și presează marginile cu o furculiță (8), ca să le sigilezi. Un mic sfat: dacă înainte umezești marginile pe interior cu puțină apă, se vor lipi și mai bine.


Unge romburile cu oul bătut (9) și presară puțin zahăr-pudră pe deasupra (10). Așază-le într-o tavă încăpătoare (11) și bagă-le în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru nu mai mult de 20 de minute, până ce se umflă și se rumenesc frumos (12). Mai presară puțin zahăr-pudră, pentru o prezentare de efect.


Scoate-le și servește-le cât încă sunt călduțe.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Papalapap 1

10.12.2014, 15:44

Va foarte multumim!

babi5 1

11.12.2014, 15:54

Bya Ralu 1

16.12.2014, 15:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu crema de ciocolata