Fursecuri fragede cu untura

de robert_b in Dulciuri, 15 Dec 2014 | 21036 vizualizari

 

Iaca,astazi am pregatit o reteta de fursecuri,nu de alta dar parca aratau tare bine,cele ale Inei,asa ca m-am pus pe treaba! :) Sunt tare bune!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 8 linguri untura
  • o cana zahar
  • o lingurita amoniac stins cu otet
  • 500 gr. faina
  • coaja de lamaie
  • Glazura
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 50 gr. margarina
  • esenta de rom
  • figurine din zahar (fulgisori)
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu untura:

Mai intai se pregatesc toate ingredientele. Dupa care, intr-un bol punem ouale, untura si zaharul, amestecand bine. Adaugam amoniacul stins cu putin otet sau cu putina zeama de lamaie, coaja de lamaie si faina treptat. Amestecam foarte bine, pana ce toate ingredientele sunt incorporate.

La masina de tocat punem forma pentru fursecuri, adaugam aluatsi incepem sa formam fursecuri. Fursecurile astfel rezultate se pun intr-o tava unsa cu putina untura sau de ce nu ulei si se aseaza toate fursecurile. La mine au iesit 2 tavi. Le dam la cuptor la foc potrivit, cca. 30 minute sau pana ce acestea sunt maronii pe margini. Le scoatem din cuptor si le lasam la racit.

Intre timp pregatim glazura: apa si zaharul se pun pe foc pana ce dau primul clocot, apoi se adauga cacaoa si margarina. Se amesteca bine timp de 5 minute. Cu glazura fierbinte, decoram fursecurile. Mai adaugam deasupra si figurinele din zahar!

TIPS-URI

1

Puteti, doar sa pudrati putin zahar pudra,deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu untura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piscoturi de sampanie