Desert galuste cu prune

de lucy2002 in Dulciuri, 15 Oct 2019 | 2696 vizualizari

 

Nu putea sa treaca toamna fara sa fac deliciosele ,,galuste cu prune'' :X
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi fierti in coaja
  • 30 prune
  • 400-450 gr faina alba
  • 2 linguri de ulei
  • 2 oua intregi
  • 1 lingurita de sare
  • 250 gr pesmet
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar tos
  • scortisoara dupa gustul vostru
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert galuste cu prune:

Punem cartofii la fiert intr-o oala cu apa si sare.

Intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam pesmetul si amestecam continuu pana rumenim pesmetul. Cand pesmetul este rumen, se trage tigaia de pe flacare si se adauga zaharul tos si scortisoara, amestecam. Scoatem compozitia intr-un vas si lasam sa se racoreasca.

Prunele spalate si scurse de apa li se scot samburii.

 Peste prune adaugam 2 linguri de zahar tos  si amestecam bine.

 Dupa ce au fiert cartofii se lasa sa se racoreasca 15 minute.

 Curatam cartofii de coaja si ii dam pe razatoarea mica.

 Peste cartofi adaugam cele doua oua, uleiul, sare si o parte de faina .

 Faina o vom adauga treptat in functie de cat de umezi sunt cartofii.

 Framantam totul cu mana si adaugam faina, daca aluatul este foarte lipicios e posibil sa mai adaugam faina ... va rezulta un aluat omogen usor lipicios.

 Portionam aluatul in bucat egale, luam cate o bucatica de aluat si formam o bila, o aplatizam cu mana dandu-i o forma de disc, punem cate o pruna , ridicam marginile si le modelam sa arate ca o bila. Procedam asa cu toate prunele .

Intr-o oala cu 3 litri de apa se pune la foc, cand da in clocot adaugam galustele si le fierbem pana se ridica la suprafata.

Se scot galustele cu o paleta se scurg de apa cateva secune dupa care se tavalesc in pesmetul rumenit.

Se servesc calde dar sunt bune si reci!

 

TIPS-URI

1

daca nu va place pesmetul puteti folosi biscuiti simpli pe care-i striviti cu sucitorul sau ii dati pe robot

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post, cu gem si nuca