Fursecuri fragede (fara unt)

de deyutzky in Dulciuri, 16 Noi 2016 | 1516 vizualizari

 

Cred ca e una dintre cele mai simple retete de fursecuri. Se face foarte usor si nu necesita multe ingrediente...dar este doar o singura problema...creeaza dependentaaaa!! Mananci si nu te mai opresti! :)))) Sa nu spuneti ca nu v-am zis...
Pentru reteta m-am inspirat de la Edith's Kitchen, dar am vrut sa-i aduc un plus de gust retetei...si am adaugat cateva nuci macinate. Sunt delicioase! Le-am si pus pe lista de sarbatori! :D 

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 200 g faina
  • 25 g nuci macinate(daca nu aveti nuci si vreti sa lasati reteta simpla, adaugati faina in locul nucilor)
  • 1 fiola esenta de vanilie-unt
  • Decor:
  • aprox. 50 g ciocolata(eu am avut 25 g ciocolata neagra si 25 g alba)
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede (fara unt):

Din cantitatile specificate mi-au iesit aprox. 50 de fursecuri.


Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste.


Adaugam uleiul, putin cate putin. apoi mixam bine compozitia.


Amestecam faina cu nucile macinate, apoi adaugam acest amestec in ploaie peste compozitia de oua.


Mixam la inceput la viteza mica, apoi amestecam cu o lingura pana la omogenizare. Adaugam la final si esenta de vanilie si amestecam.


Preincalzim cuptorul la foc mediu.


Punem compozitia de aluat intr-un pos (daca nu aveti pos, puneti intr-o punga pe care o taiati la un colt), apoi formam fursecurile intr-o tava cu hartie de copt.


Dam tava la cuptor la foc protrivit pentru aprox. 10-12 minute, nu mai mult (daca le lasati mai mult se vor arde). Dupa 10 minute le verificati, iar daca sunt aurite putin pe margini, sunt gata.


Le scoatem si le lasam la racit, apoi le decoram cu ciocolata topita. Va sfatuiesc sa le decorati cu ciocolata doar inainte de a le consuma. Daca vreti sa le pastrati pentru cateva zile, mai bine le pastrati fara sa fie decorate.


Le pastram in cutii inchise. Se pastreaza fragede si 2-3 zile.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede (fara unt)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Bya Ralu 1

17.11.2016, 23:51

ce bun,ia sa fac si eu

Panacris 1

18.11.2016, 12:24

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:21

super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajiturica TEO