Fursecuri umplute cu banane si curmale

de anca_rm in Dulciuri, 25 Noi 2014 | 1164 vizualizari

 

Cu invelis sfarmicios si umplutura moale si gustoasa sunt perfecte la o cana de cafea sau ceai cald .

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -500 gr faina
  • -120 gr untura
  • -4 galbenusuri
  • -150 gr smantana
  • -2 linguri zahar
  • -1 vraf cutit sare
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • Pt umplutura :
  • -2 banane coapte
  • -100 gr curmale
  • -o lingurita zeama lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri umplute cu banane si curmale:

Prima data pregatim umplutura : curmalele le punem intr-un castron si turnam peste le apa fierbinte ca sa se hidrateze .


Cand s-au umflat le stoarcem bine de apa si le taiem marunt cu un cutit bine ascutit . Bananele le zdrobim cu o furculita si punem cativa stopi de lamaie ca sa nu se oxideze .


Punem peste banane curmalele taiate si amestecam . Lasam deoparte .


Cernem faina si o punem intr-un bol mai inalt.


Adaugam smantana, untura, galbenusurile, sarea, zaharul, scortisoara si framantam bine ( se pot pune si in robot).


In functie de calitatea smantanii pe care o folositi si a fainii se poate ca aluatul sa mai ceara faina.


Trebuie sa obtineti un aluat pe care sa-l puteti intinde .


Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade si tava o tapetam cu hartie.


Intindem aluatul cu sucitorul, trebuie sa-l intindem bine pana avem o grosime de aproximativ 0.5cm.


Taiem cu o forma rotunda aluatul si incepem sa facem fursecurile.


Punem cate o lingurita din amestecul de banana si curmale in mijlocul unui cerc , luam o alta parte de aluat si acoperim umplutura . Cu o furculita presam de jur imprejur si asezam in tava .


Batem un albus de ou si ungem fiecare bucata in parte.


Dam tava la cuptor si coacem cam 20 minute , se rumenesc putin deasupra si atunci sunt gata .


Se lasa la racit si se pastreaza in cutii de table bine inchise.

 

TIPS-URI

1

Cu cat stau mai mult cu atat sunt mai bune si mai fragede .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri umplute cu banane si curmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dantes 1

26.11.2014, 09:07

Delicioase!

anca_rm 1

26.11.2014, 12:20

va multumesc pentru apreciere

elucubratiiculinare 1

26.11.2014, 18:42

interesanta combinatie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!