Fusilli cu salata si oua posate

de simona72 in Fusilli, 29 Oct 2015 | 4044 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pumn paste fusilli
  • 1 ridiche alba
  • 1 rosie
  • 3-4 frunze de salata
  • aschii/fulgi de parmezan
  • pentru sos:
  • 2 linguri iaurt gras grecesc
  • 1 lingurita maioneza
  • 1 lingurita patrunjel proaspat tocat fin
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • in plus: 2 oua
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu salata si oua posate:

Se pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1 litru de apa. Cand apa clocoteste se adauga pastele si se fierb 11 minute. Intre timp ne ocupam de celelalte ingrediente: rosia o taiem cuburi, iar ridichea la fel, in cuburi cam de aceeasi marime ca si cele de rosie. Salata spalata, zvantata, o taiem in fasii.

Pentru sos: amestecam toate ingredientele scrise mai sus. Dupa ce pastele au fiert, le strecuram si le amestecam cu sosul facut anterior. Adaugam legumele taiate si le amestecam cu o lingura. Lasam pastele sa se intrepatrunda de arome pana facem ouale. Punem apa la fiert intr-o craticioara inalta. Cand apa ajunge la punctul de fierbere, incepe sa faca mici bule, oprim focul.Cu o lingura de lemn agitam rapid apa din cratita, apoi punem imediat cate un ou intr-un castronel si apoi il rasturnam usor in apa. Lasam 1 minut fara sa amestecam, apoi tot cu lingura agitam usor apa. Lasam in total 3 minute sa stea ouale in apa, apoi le scoatem cu o spumiera.

Peste pastele din farfurie asezam cateva schii de parmezan, iar peste parmezan punem ouale. Servim mancarea imediat. Sa va fie de folos! 

TIPS-URI

1

Cand faceti oua posate, aceste este neaparat sa fie foarte proaspete

2

Daca totusi, acestea nu au prospetimea dorita, in apa in care urmeaza sa faceti ouale adaugati 2-3 linguri otet(acesta are rolul de a intarii albusul

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu salata si oua posate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

29.10.2015, 14:29

bun bun

Bunica 1

29.10.2015, 16:56

Iar paste bune!

Gicuta 1

30.10.2015, 00:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pasta arrabiata a la Cristina