Galusti cu gem

de Julie in Dulciuri, 26 Mai 2010 | 6730 vizualizari

 

Galustile se fac de obicei cu prune, dar daca nu avem improvizam,si acelasi aluat il putem umple cu gem sau boabe din dulceata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri ulei
  • 300 g faina
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • gem sau boade de fructe din dulceata
  • Pentru finisare:
  • aprox. 250 g pesmet
  • 2-3 linguri ulei
  • scortisoara
  • zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galusti cu gem:

Se pun cartofii la fiert cu tot cu coaja .Se curata apoi si se paseaza cat sunt calzi.Se amesteca apoi cu grisul,uleiul,un praf de sare si ce arome doresti,apoi cu faina.Se framanta bine si apoi se intind foi din care se decupeaza forme rotunde.In mijloc se pune gemul si se modeleaza galustile(adunand marginile in mijloc).Eu asa procedez ca sa mearga mai repede...


Se pune pe foc un vas cu apa si sare iar cand apa fiebe se adauga galustile.Se fierb aprox.20min.si apoi se scot cu o paleta.


Intre timp prajim pesmetul in 2 linguri cu ulei.Il dam deoparte si il amestecam cu scortisoara si zaharul vanilat.Apoi trecem galustile fierte prin acest amestec.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galusti cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

ela 1

26.05.2010, 16:27

eu am o reteta cu piersici,vreau sa o fac curand ca tare imi plac galustele

Julie 1

27.05.2010, 07:55

DA! Cred ca si cu piersici ies minunate! O sa incerc si eu!

Dana Cristea - pusikmea 1

01.06.2010, 21:32

mancam cand eram mica tre sa fac si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu mere si caramel