Garnitura cu cus-cus

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2018 | 5130 vizualizari

 

 Am folosit aceasta garnitura de cus-cus langa miel. Impreuna cu legume sotate si salata de cruditati s-au impacat de minune.  Merge bine si ca mancare de post insotita de cruditati sau muraturi.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cus-cus mare [paste ]
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 4 cepe verzi
  • 1 morcov mare
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 ardei iute rosu
  • sare de Himalaya
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura cu cus-cus:


  1. Cepele se curata si se spala. Spalati ardeiul iute.

  2. Morcovul se curata si se spala. Spalati frunzele de patrunjel si le tocati.

  3. Taiati bucatele morcovul si tocati jumatate din patrunjel

  4. Eu am maruntit morcovul si patrunjelul cu ajutorul blenderului vertical in vasul acestuia.

  5. Morcovul mai poate fi razuit pe razatoare.

  6. Ceapa tocata rondele se caleste impreuna cu morcovul in ulei.

  7. Cand acestea au inceput sa se inmoaie, se adauga cus-cusul.

  8. Toate se prajesc la foc mic pana cand cus-cusul incepe sa se rumeneasca.

  9. In acest moment adaugati apa cat sa-l acopere. Sarati. Piperati usor.

  10. Lasati sa fiarba cu vasul acoperit la foc mic, respectand indicatiile de pe ambalaj.

  11. Daca este necesar, mai adaugati apa.

  12. Gustati la sfarsit si daca este necesar mai sarati sau condimentati.

  13. La servire decorati cu ardei iute rondele si restul de patrunjel verde.

  14. Cus-cusul se poate folosi garnitura foarte bine atat la fripturi, cat si la tocanite sau ca atare mancare de post.


Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Inainte de fierbere cus-cusul se prajeste in ulei.

2

Cus-cusul se poate folosi garnitura foarte bine, atat la fripturi, cat si la tocanite sau ca atare mancare de post .

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura cu cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

27.04.2018, 13:16

Daa , cleme , este de ciuguleala )

mihaelar63 1

27.04.2018, 13:17

Motane

mihaelar63 1

27.04.2018, 13:17

Laura

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pide cu branza si spanac
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Gustare de vinata sau dovlecel