Gateau au chocolat

de Sylvia in Prajituri, 29 Ian 2010 | 5174 vizualizari

 

Este o prajitura super buna si simplu de facut. Am luat reteta dintr-o carte cu retete de prajituri si a reusit foarte bine de la prima incercare.

 

INGREDIENTE

  • 125 grame de unt fara sare, la temperatura camerei,
  • 125 grame de ciocolata neagra de buna calitate  taiata cubulete,
  • 3 oua,
  • cu albusul separat de galbenus,
  • 125 grame zahar tos,
  • 75 grame de faina,
  • zahar pudra pentru decorare,
  • eu am mai pus si o fiola de esenta de rom.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gateau au chocolat:

Preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza o tava rotunda de 18 cm diametru cu unt si hartie de copt.Intr-un caston mic se mixeaza untul cu ciocolata topita ( la bain-marie spunea reteta eu am topit-o la microunde sa mearga mai repede) . In alt vas se amesteca si se mixeaza galbenusurile cu jumatate cantitatea de zahar pana devin spuma si apoi le amestecam cu ciocolata cu unt. Se bat albusurile spuma cu restul de zahar pana cand avem o compozitie ca pentru bezea. Incorporam incet in trei transe albusul la compozitia de dinainte si apoi adaugam faina si amestecam incet pana la omogenizare.


Se toarna incet in forma pregatita si se da la cuptor, o coacem la jumatatea cuptorului pentru 40-50 minute in functie de cuptor. Inainte de a o scoate verificam cu testul scobitorii daca este bine coapta, daca iese scobitoarea fara aluat inseamna ca este coapta suficient. Albusurile vor face ca aceasta prajitura sa creasca initial, ea se va lasa dupa coacere, capatand o textura moale si ciocolatoasa. Este excelenta calduta cu o cana de ceai fierbinte .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gateau au chocolat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Miha 1

29.01.2010, 13:14

Foarte bun! Mai ales ca e cu ciocolata.

ANCA 1

29.01.2010, 13:16

ionix 1

02.02.2010, 14:26

super o sa fac si eu...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

Ciorba de dovlecei, cu zdrente de oua

de RODIMUR 5

ieri la 19:19

Compot asortat de sezon

de RODIMUR 5

ieri la 17:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire