Gem aromat de mure

de Alexandra Burz in Dulceata / Gem, 24 Feb 2014 | 614 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg mure
  • 3 kg zahar
  • 300 ml apa
  • 1 baton vanilie
  • 5 gr sofran
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem aromat de mure:


  1. Spalam bine murele si le lasam la scurs intr-o sita.

  2. Facem un sirop din apa cu zahar.

  3. Punem la fiert apa cu zaharul, amestecand din cand in cand, cand zaharul este topit, adaugam vanilia si sofranul.

  4. Mai lasam sa fiarba 5 minute.

  5. Adaugam zeama de lamaie, murele si lasam sa fiarba la foc moderat aproximativ 3 ore, amestecand din cand in cand.

  6. Punem compozitia in borcanele sterilizate, infiletam si le dam la cuptor pentru 5-10 minute.

  7. Oprim focul si le lasam pana a doua zi cand le mutam la loc racoros.

 

TIPS-URI

1

delicios cu lapte sau cu papanasi

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem aromat de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

COMENTARII (19)

Alexandra Burz 1

25.02.2014, 18:11

Georgia, Lavinia

Alexandra Burz 1

25.02.2014, 18:12

Laly,Motan, Babi

Alexandra Burz 1

25.02.2014, 18:12

Bya, Tiby, Deyu, Alina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de mure