Gem de afine cu indulcitor

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 6 Aug 2019 | 2064 vizualizari

 

Am pregătit acest gem cu îndulcitor pudră pentru a se bucura și tata de el, este unul dintre gemurile lui preferate. S-a fiert destul de repede, mi-a plăcut că este la fel de aromat, nu se cunoaște că nu are zahăr.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg afine
  • 200 g îndulcitor pudră (eu am avut Sly)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de afine cu indulcitor:

 

Se spală delicat afinele.

Se acoperă cu îndulcitorul pudră și se lasă peste noapte, să își lase sucul. Eu le-am ținut în frigider în acest timp.

A doua zi se pun la fiert, pe foc potrivit, apoi mic, îndepărtând spuma formată.

Se amestecă des, ca să nu se lipească.

Când este bine legat, se dă de pe foc, se lasă doar un pic la răcorit, apoi se toarnă fierbinte în borcane, se pun capacele, se așază borcanele cu capacul în jos și se acoperă cu un prosop. Se lasă așa până se răcesc. Se depozitează la loc răcoros.

 

Timp de pregătire: 10min + 8 h

Timp de gătire: aprox 25 min

Se obţin: 2 borcane de câte 300 g

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/08/gem-de-afine-cu-indulcitor.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de afine cu indulcitor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de afine